play

Uniper pyrkii keräämään osakeannilla jopa 25 miljardia euroa lisää pääomaa

STT-Lehtikuva

Saksalainen energiayhtiö Uniper kertoo, että aiemmin sovittu kahdeksan miljardin euron pääomitus ei riitä yhtiön vakauttamiseen.

Uniper pyrkii keräämään osakeannilla jopa 25 miljardia euroa lisää pääomaa. Suunnatussa annissa vain Saksan valtio merkitsisi Uniperin uusia osakkeita.

Uniperin mukaan osakeannilla on tarkoitus muun muassa paikata yhtiön tasetta, jota heikentää ennakoitu tappioiden jatkuminen tänä vuonna sekä vuosina 2023 ja 2024.

Uniperin kaasuliiketoiminta on tehnyt tänä vuonna miljarditolkulla tappiota, koska venäläinen Gazprom on rajoittanut kaasutoimituksia Eurooppaan. Uusimman osavuosikatsauksen mukaan Uniperin tappiot paisuivat tammi-syyskuussa noin 40 miljardiin euroon, josta noin 10 miljardia euroa oli jo toteutuneita tappioita.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Osakeannin järjestämisestä on tarkoitus päättää ylimääräisessä yhtiökokouksessa 19. joulukuuta. Sitä ennen Uniper aikoo nojautua Saksan valtion kehityspankin KfW:n tarjoamaan rahoitukseen.

Uniperin toimitusjohtaja Klaus-Dieter Maubach sanoo tiedotteessa, että Saksan valtion kanssa sovitut toimet päättävät Uniperin kuukausia jatkuneen epävarmuuden. Maubachin mukaan valtion tukitoimet mahdollistavat Uniperin kaasutoimitusten jatkumisen yhtiön asiakkaille toimitusehdoilla, joista oli sovittu ennen Venäjän hyökkäyssotaa Ukrainassa.

Suomalainen valtionyhtiö Fortum sopi syyskuussa myyvänsä koko Uniper-omistuksensa Saksan valtiolle. Tuolloin kerrottiin, että Saksan valtio merkitsee Uniperin uusia osakkeita noin kahdeksalla miljardilla eurolla. Syyskuussa sovitut toimet tarkoittavat, että Saksan hallitus käytännössä kansallistaa Uniperin, joka on tärkeä maan energiahuollolle.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi