play

EKP hellittää otettaan korkoruuvista – ensimmäinen askel kohti alempia korkoja

Kuva: Kirill Kudryavtsev

STT

Euroopan keskuspankki EKP:n odotetaan tänään laskevan ohjauskorkojaan 0,25 prosenttiyksikköä. Euroalueen ohjauskorot ovat olleet nykyisellä ennätyskorkealla tasollaan viime vuoden syyskuusta lähtien.

Ennen viime syyskuun korotusta EKP nosti ohjauskorkoja kymmenessä korkokokouksessa peräkkäin reilun vuoden sisällä taistellakseen ryöstäytynyttä inflaatiota vastaan.

Vaikka tulossa on vain pieni muutos, pitävät ekonomistit kuitenkin ensiaskelta kohti alempaa korkotasoa tärkeänä. Alennus on merkki siitä, että inflaation uskotaan olevan nyt hallinnassa.

EKP ei ole vielä antanut vihjettä siitä, kuinka pian seuraavaa alennusta voidaan odottaa. Yleinen arvio on, että tämän vuoden aikana on luvassa ainakin yksi koronlasku lisää, mutta myös kahta tai kolmea on pidetty mahdollisena.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ohjauskorkojen laskusuuntaus vaikuttaa myös euribor-korkoihin, joten luvassa on helpotusta asuntolainoja lyhentäville kotitalouksille, sillä kahdentoista kuukauden euribor on Suomessa yleisin asuntolainojen viitekorko. Korkojen lasku luo myös luottamusta talouteen ja parempia edellytyksiä investoinneille.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi