play

Vaihtoautoyhtiö Kamuxin oikaistu liikevoitto putosi liikevaihdon kasvun kiihtyessä

Kamuxin mukaan käytettyjen autojen markkina supistui kaikissa yhtiön toimintamaissa eli Suomessa, Ruotsissa ja Saksassa.  LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Kamuxin mukaan käytettyjen autojen markkina supistui kaikissa yhtiön toimintamaissa eli Suomessa, Ruotsissa ja Saksassa. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

STT-Lehtikuva

Vaihtoautoyhtiö Kamuxin oikaistu liikevoitto laski heinä-syyskuussa 10,0 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 12,4 miljoonasta eurosta. Liikevaihto nousi kuitenkin liki 23 prosenttia 255 miljoonaan euroon. Myytyjen autojen määrä kasvoi lähes 52  000:een noin 45  000:sta.

Konsernijohtaja Juha Kalliokoski kertoo tiedotteessa, että käytettyjen autojen markkina supistui kaikissa yhtiön toimintamaissa: Suomessa, Ruotsissa ja Saksassa. Takapakkia tuli erityisen paljon Saksassa.

Kalliokosken mukaan Saksassa markkinan lasku korostui suur-Hampurin alueella, jossa Kamuxin myymälät sijaitsevat. Arvio on, että markkina supistui yli 15 prosenttia.

Kalliokoski huomauttaa, että viime vuoden vertailukausi oli käytettyjen autojen kaupassa poikkeuksellinen koronapandemian vuoksi. Epävarmuuksien hälventyminen siivitti tuolloin kaupantekoa ja kannattavuutta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Koronapandemia on edelleen Kamuxin liiketoimintaan vaikuttava tekijä. Emme tiedä, miten koronapandemia jatkossa kehittyy ja mikä sen vaikutus eri maihin, talouteen ja ihmisten liikkumiseen tai asiointiin on lähitulevaisuudessa, Kalliokoski sanoo.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi