play

Valio myy Venäjän-toimintonsa venäläiselle Velkom Groupille – kauppa toteutuu heti

Kaupan myötä Valion Venäjän-henkilöstö siirtyy Velkom Groupille. LEHTIKUVA / Emmi Korhonen

Kaupan myötä Valion Venäjän-henkilöstö siirtyy Velkom Groupille. LEHTIKUVA / Emmi Korhonen

STT-Lehtikuva

Valio kertoo myyvänsä Venäjän-toimintonsa venäläiselle elintarvikkeiden valmistajalle Velkom Groupille. Kauppa toteutuu heti, eli Valion toiminta Venäjällä on nyt kaupan toteuduttua loppunut. Kauppa sisältää Valion Venäjän-toiminnot ja sulatejuustotehtaan Moskovan lähellä Ershovossa. Siihen kuuluu myös Venäjällä myytävä ja valmistettava Viola-sulatejuustotuotemerkki, eli uusi omistaja voi halutessaan jatkaa sen valmistusta ja myyntiä maassa. Sen sijaan Suomessa valmistettavien ja myytävien Valio Viola -tuorejuustojen tuotemerkkioikeudet eivät kuulu kauppaan. Osapuolet ovat päättäneet olla julkistamatta kauppasummaa.

Valion brändi näkyy edelleen Venäjällä

Valion brändi tulee kuitenkin näkymään vielä jonkin aikaa Venäjällä. Yrityksen mukaan kyse on siitä, että pakkausmateriaalit käytetään loppuun ja odotetaan tuotteiden säilyvyysaikojen päättymistä. Ostajan tulee lopettaa kauppaan kuulumattomien brändien käyttö vuoden loppuun mennessä.

Valion Venäjän liikevaihto vuonna 2020 oli 87 miljoonaa euroa, mikä oli noin viisi prosenttia yrityksen globaalista liikevaihdosta. Päätös Venäjän-toiminnoista luopumisesta tehtiin maaliskuun alussa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Venäjän hyökkäys Ukrainaan teki toimintamme jatkamisesta Venäjällä mahdotonta niin eettisesti kuin liiketoiminnan kannalta. Venäjältä poistuminen tässä tilanteessa on osoittautunut vaikeaksi Venäjän alati muuttuvan paikallisen lainsäädännön ja molemminpuolisten pakotteiden vuoksi. Olemme etsineet ratkaisuja ja sopivaa ostajaa koko kevään ajan. Kaupan myötä saamme tämän prosessin päätökseen ja toimintamme Venäjällä loppuu, sanoo Valion toimitusjohtaja Annikka Hurme tiedotteessa.

Kaupan myötä myös Valion Venäjän-henkilöstö siirtyy Velkom Groupille.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi