play

Valmet Automotiven tuotanto vähenee syksyllä – sopeutustarve 1 100 henkilöä

Valmet Automotive aloittaa muutosneuvottelut Uudenkaupungin autotehtaalla autotuotannon vähentymisen vuoksi.  LEHTIKUVA / Roni Lehti

Valmet Automotive aloittaa muutosneuvottelut Uudenkaupungin autotehtaalla autotuotannon vähentymisen vuoksi. LEHTIKUVA / Roni Lehti

STT-Lehtikuva

Valmet Automotive aloittaa muutosneuvottelut Uudenkaupungin autotehtaalla autotuotannon vähentymisen vuoksi. Mercedes-Benzin GLC-katumaasturin valmistus on päättymässä sopimuksen mukaisesti kesäkuussa, eikä korvaavaa tuotantoa ole nopealla aikataululla saatavissa.

A-sarjan tuotanto jatkuu, sillä välitön uhka valmistuksen keskeyttämisestä komponenttipulan takia on väistynyt.

Muutosneuvottelut koskevat koko autonvalmistusliiketoiminnan henkilöstöä. Sopeutustarve on enintään 1  100 henkilöä. Sopeutuskeinoina käytössä ovat lomautukset, irtisanomiset ja toimenkuvien muutokset. Autotehdas työllistää kaikkiaan noin 3  500 ihmistä.

Valmistusliiketoiminnan johtaja Pasi Rannus kertoi STT:lle, että toistaiseksi ei ole tiedossa, kuinka suuri osa sopeutustarpeesta joudutaan toteuttamaan irtisanomisina.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Koko autoteollisuus ja myös Uudenkaupungin tehtaan suuri toimeksiantaja Mercedes-Benz on joutunut pinteeseen, kun ensin koronapandemia ja sitten Venäjän hyökkäys Ukrainaan ovat sotkeneet toimitusketjuja ja aiheuttaneet maailmanlaajuista komponenttipulaa.

Sähköautoja tulossa

Sopeutustarve ei koske Valmet Automotiven akkuliiketoimintoja, A-sarjan valmistusta, eikä käynnissä olevia projektitöitä. Valmet Automotive on aiemmin ilmoittanut kahdesta sähköautoprojektista, jotka tulevat tuotantoon Uudenkaupungin autotehtaalla myöhemmin tänä vuonna ja ensi vuoden puolella.

Pienempi näistä on hollantilaisen Lightyear-yhtiön Lightyear One -sähköauton valmistus, jonka on määrä alkaa jo tänä vuonna.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Saksalaisen Sono Motorsin Sion-sähköauton valmistus on alkamassa ensi vuoden lopulla. Seitsemänvuotisen sopimuksen aikana Valmet Automotiven on määrä valmistaa Sono Motorsille yli neljännesmiljoona Sion-mallia, jonka erikoisuutena on koriin integroidut aurinkopaneelit.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi