play

Pörssit laskussa myös Euroopassa USA:n keskuspankin nostettua jälleen ohjauskorkoaan

Aiemmin New Yorkin pörssit sulkeutuivat keskiviikkona selvässä laskussa.

Aiemmin New Yorkin pörssit sulkeutuivat keskiviikkona selvässä laskussa.

STT-Lehtikuva

Aasian ja Euroopan pörssit ovat olleet tänään selvässä laskussa sen jälkeen, kun Yhdysvaltain keskuspankki Fed päätti nostaa ohjauskorkoaan jo kuudennen kerran tänä vuonna.

Myös Englannin pankin odotetaan tänään nostavan ohjauskorkoaan 0,75 prosenttiyksiköllä. Kyseessä olisi Britannian keskuspankin voimakkain ohjauskorkojen nosto yli kolmeen vuosikymmeneen.

Aiemmin New Yorkin pörssit sulkeutuivat keskiviikkona selvässä laskussa. Samaan aikaan dollari vahvistui jälleen. Teollisuusindeksi Dow Jones oli päivän päätteeksi 1,6 prosentin laskussa. Laaja-alainen S&P  500 puolestaan sukelsi 2,5 prosenttia ja teknologiapainotteinen Nasdaq oli 3,4 prosentin pudotuksessa.

Aggressiiviset korkojen korotukset painoivat öljyn hintaa markkinoilla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ohjauskoron nosto oli odotettu, mutta markkinoilla oli elätelty toivoa siitä, että keskuspankki kertoisi korotusten lopun jo häämöttävän. Päivän mittaan kohonneet pörssikurssit lähtivätkin oikeastaan selkeään laskuun vasta, kun keskuspankin johtaja Jerome Powell oli sanonut, että koronnostoista luopumisesta on vielä hyvin ennenaikaista puhua.

–  Fed ei tarjonnut murustakaan lohtua sijoittajille tai globaalille taloudelle mitä tulee siihen, kuinka armoton ja mahdollisesti tuhoisa tästä koronkorotusten putkesta lopulta tulee, arvioi AFP:lle markkina-analyytikko James Hughes.

Euroopan pörssit laskivat

Fedin mukaan korkeana laukkaavan inflaation hillitsemiseksi tarvitaan vielä lisää koronnostoja. Keskuspankki kuitenkin signaloi, että nostojen tahti ei välttämättä jatku näin rivakkana.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Toistaiseksi koronnostot eivät ole saaneet hintojen nousua taittumaan, vaikka asuntomarkkinoilla tahti on hidastunut huomattavasti lainarahan kallistuttua.

Fed nosti ohjauskorkojaan 0,75 prosenttiyksiköllä jo neljättä kertaa peräjälkeen. Korkohaarukka on tuoreimman noston myötä 3,75–4,0 prosenttia, korkein sitten tammikuun 2008.

Aasiassa uusi pörssipäivä oli torstaina Fedin koronnostopäätöksen jälkimainingeissa laskeva. Hongkongin pörssin Hang Seng -indeksi oli kaupankäynnin sulkeuduttua yli kolme prosenttia pakkasella.

Hienoista laskua nähtiin myös Manner-Kiinassa Shanghai Composite ja Shenzhen Composite -indekseissä. Tokiossa pörssi oli sen sijaan kiinni juhlapyhän vuoksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Euroopassa Lontoon, Frankfurtin ja Pariisin pörssit olivat kaikki loivassa laskussa alkuiltapäivästä Suomen aikaa. Helsingin pörssin pääindeksi oli 0,40 prosentin laskussa iltapäivällä puoli kahdelta.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi