play

Elon Musk erotti Twitterin koko hallituksen, on nyt Twitterin ainoa johtaja

STT-Lehtikuva

Miljardööri Elon Musk on erottanut Twitterin koko hallituksen, selviää Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssikomissiolle (SEC) toimitetuista dokumenteista. Muskista on näin ollen tullut Twitterin ainoa johtaja.

Dokumenteista selviää myös, että yhtiön toiseksi suurin osakkeenomistaja on Saudi-Arabian kuningasperheeseen kuuluva liikemies Al-Walid ibn Talal.

Musk oli jo aiemmin antanut lähtöpassit toimitusjohtaja Parag Agrawalille ja useille muille yhtiön johtajille sekä antanut käskyn valmistella mittavia henkilöstövähennyksiä.

"Sananvapausabsolutistiksi" julistautuneen Muskin määräämien vähennysten arvioidaan kohdistuvan erityisesti oikeudellisia asioita, turvallisuutta ja moderointia koskeviin tehtäviin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Musk on aiemmin ilmoittanut aikovansa vetää yhtiön pois pörssistä. Twitter jätti hakemuksen osakkeen poistamisesta listoilta viime perjantaina aamulla paikallista aikaa, ja kaupankäynti Twitterin osakkeella keskeytettiin New Yorkin pörssissä.

Musk teki alkuperäisen ostotarjouksensa huhtikuussa, mutta heinäkuussa hän ilmoitti vetävänsä tarjouksen pois. Hän väänsi Twitterin kanssa kättä esimerkiksi palvelussa olevien vale- ja bottitilien määrästä ja siitä, oliko yhtiö vääristellyt antamiaan tietoja.

Twitter nosti kanteen kauppojen peruuntumisen vuoksi, ja asia oli menossa oikeuteen. Lopulta Musk kertoi olevansa valmis ostamaan yrityksen alkuperäisen tarjouksensa mukaisella hinnalla eli 44 miljardilla dollarilla, jos kanteesta luovutaan.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi