play

YK kehottaa Muskia varmistamaan, että Twitter kunnioittaa ihmisoikeuksia

YK:n mukaan raportit siitä, että Musk lomautti Twitterin koko ihmisoikeustiimin, eivät olleet rohkaiseva alku. LEHTIKUVA/AFP

YK:n mukaan raportit siitä, että Musk lomautti Twitterin koko ihmisoikeustiimin, eivät olleet rohkaiseva alku. LEHTIKUVA/AFP

STT-Lehtikuva

YK kehottaa Twitterin uutta omistajaa miljardööri Elon Muskia varmistamaan, että sosiaalisen median alusta kunnioittaa ihmisoikeuksia.

Raportit siitä, että Musk lomautti alustan koko ihmisoikeustiimin, eivät olleet rohkaiseva alku, sanoo YK:n ihmisoikeusvaltuutettu Volker Turk avoimessa kirjeessä.

Turk varoittaa vihapuheen ja väärän tiedon levittämisestä, sekä korostaa tarvetta suojata käyttäjien yksityisyyttä. Turkin mukaan Twitterillä on velvollisuus välttää ihmisoikeuksia loukkaavaa sisältöä.

–  Vihapuhe on levinnyt sosiaalisessa mediassa kulovalkean tavoin, kauhein ja hengenvaarallisin seurauksin, Turk sanoo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Turkin mukaan Twitterin tulisi jatkaa vihan torjumista alustalla ja vihapuhetta sisältävä sisältö olisi pyrittävä poistamaan nopeasti.

Maksullinen tilin varmennus tulossa

Twitter aloitti lauantaina uuden palvelun päivittämisen alustalle. Musk on aikaisemmin sanonut pyrkivänsä lisäämään Twitterin tuottavuutta. Hän on muun muassa ilmoittanut varmennettujen Twitter-tilien muuttuvan maksullisiksi.

Kahdeksan dollaria maksava päivitys antaa käyttäjälle varmennetun profiilin merkin sekä vähentää käyttäjän näkemien mainosten määrää.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Musk määräsi uutistoimisto AFP:n mukaan Twitter Bluen eli uuden päivityksen uudelleensuunnittelun ensisijaiseksi tavoitteeksi. Tavoitellun julkaisupäivän on raportoitu olevan marraskuun 7. päivä, eli päivä ennen Yhdysvaltain välivaaleja.

Yrityksen tuotekehitysjohtaja Esther Crawford täsmensi tviitissään, että uusi päivitys ei ole vielä käytössä, vaan työ sen julkaisemiseksi jatkuu.

–  Mutta jotkut ihmiset saattavat nähdä meidät tekemässä päivityksiä, koska testaamme ja ajamme muutoksia reaaliajassa, Crawford kertoi.

Palvelun nykyinen versio maksaa 5 dollaria ja sisältää lisäominaisuuksia, kuten mukavamman lukutilan. Käyttäjätilien varmentaminen on tähän asti ollut kuitenkin ilmaista.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Twitterin työntekijät varautuivat irtisanomisiin

Twitter aloitti perjantaina työntekijöidensä irtisanomiset. Yhtiön sisäisen viestin mukaan noin puolet 7  500 työntekijästä menettää työpaikkansa. Musk oli jo aiemmin antanut kenkää yhtiön toimitusjohtajalle ja hallitukselle.

Twitterin työntekijät ovat varautuneet irtisanoutumisiin siitä lähtien, kun Musk viimeisteli yrityskauppansa viime viikolla.

Musk maksoi Twitteristä 44 miljardia dollaria, huomattavasti enemmän kuin mitä enimmäkseen tappiota tuottaneen yhtiön arvo on. Kaupan seurauksena yhtiön velkataakka on paisunut noin 13 miljardilla dollarilla. Yhtiön arvioidaan joutuvan maksamaan korkoja noin miljardi dollaria vuodessa.

Muun muassa sähköautoja valmistavaa Teslaa ja avaruusteknologiayritys SpaceX:ää luotsaavaa Musk yritti kiemurrella eroon sovitusta Twitter-kaupasta kesällä. Hän suostui kuitenkin syksyllä ostamaan yhtiön aiemmin sovitulla summalla sen jälkeen, kun Twitter pakotti oikeusteitse Muskin viemään kaupan maaliin.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi