play

Yksityinen varallisuus kasvoi yli 8 prosenttia viime vuonna, ultrarikkaita on jo 60 000

Varallisuuden nousua tuki mm. kotitalouksen säästöjen kasvu. Lehtikuva / Emmi Korhonen

Varallisuuden nousua tuki mm. kotitalouksen säästöjen kasvu. Lehtikuva / Emmi Korhonen

STT-Lehtikuva

Boston Consulting Group

Osakemarkkinoiden nousu, kotitalouksien säästöjen kasvu ja markkinoiden odotettua parempi selviytyminen koronavuoden koettelemuksista tukivat varallisuuden nousua.

Ultrarikkaiden eli yli 100 miljoonaa dollaria (83 miljoonaa euroa) omistavien määrä jatkoi kasvuaan, ja heitä oli viime vuonna noin 60  000. Tähän rikkaiden luokkaan nousi viime vuoden aikana 6  000 henkilöä. Ryhmä on vuoden 2015 jälkeen kasvanut joka vuosi noin yhdeksällä prosentilla. BCG:n laskujen mukaan he omistavat yhteensä yli 18 biljoonaa euroa sijoitettavaa varallisuutta, mikä on 15 prosenttia koko maailman varallisuudesta.

–  Ultrarikkaiden profiili on muuttumassa. Naisten osuus on jo 12 prosenttia, ja heistä suurin osa on Yhdysvalloissa, Saksassa ja Kiinassa, kertoo BCG:n osakas Roope Talasmaa tiedotteessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Varallisuusraportissa rikkaaksi määritellään henkilö, jolla on sijoitusvarallisuutta yli miljoonan dollarin (830  000 euron) edestä, johon ei lasketa mukaan omaa asuntoa.

Ruotsalaiset ja tanskalaiset rikkaimpia

Suomessa varallisuuden kasvuvauhti jäi viime vuonna hieman maltillisemmaksi kuin koko maailmassa, yltäen noin kuuteen prosenttiin. Tahti oli kuitenkin kovempi kuin Länsi-Euroopassa yleensä, jossa vaurastuttiin viiden prosentin vauhtia. Suomessa henkilökohtaista varallisuutta arvioidaan konsulttiyhtiön mukaan olevan noin 330 miljardin euron edestä.

Pohjoismaiset naapurit ovat haalineet varallisuutta tuntuvasti enemmän kuin suomalaiset. Ruotsissa varallisuutta on kerrytetty 1,8 biljoonaa euroa, Tanskassa 1,2 biljoonaa ja Norjassa 500 miljardia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Suomalaiset pitävät varallisuuteensa yleensä kotimaassa. Ulkomaille on sijoitettu alle prosentti. BCG ennakoi, että suomalaisten varallisuuden kasvu kiihtyy vuoteen 2025 mennessä hieman ja yltää 4,7 prosenttiin vuodessa. Vuonna 2025 Suomessa olisi varallisuutta noin 410 miljardin edestä.

–  On hyvä nähdä suomalaisten varallisuuden kasvun kiihtyvän. Vaikka viime vuoden prosentit näyttävät korkeilta, koronapandemia toi haasteita monien henkilökohtaiseen talouteen. Siksi myös ennustettu tuleva positiivinen kehitys on hieno uutinen, Talasmaa kiitteli.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi