Maanantai, 6.7.2020 
Esa, Esaias
Autot - uutiset

Autotekniikan asiantuntijat kokoontuivat Joensuussa - koulukuljetukset puhuttivat

  • Jani Leinonen
Turo Tiililä valittiin toista kertaa SATL:n puheenjohtajaksi. Turo Tiililä valittiin toista kertaa SATL:n puheenjohtajaksi.

Autoalan esimies-, kouluttaja- ja vastaavissa tehtävissä toimivien henkilöiden yhteistyöjärjestön Suomen Autoteknillinen Liitto ry:n (SATL) 81. liittokokous pidettiin viikonvaihteessa Joensuussa. SATL:oon kuuluu noin 6 000 henkilöjäsentä 39 paikallisyhdistyksestä ympäri Suomea.

 

Vuosittain järjestettävä Liittokokous on järjestön päättävä elin. Tämän vuoden kokouksessa oli edustettuna 26 yhdistystä 62 äänivaltaisen edustajan voimin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kokouksen keskusteluissa nousi esiin mahdollisuus parantaa koululaiskuljetusten turvallisuutta.

Talvikauden pimeässä taajamien valaistujen katualueiden ulkopuolella tapahtuvassa koululaiskuljetuksissa on lapsia kyytiin otettaessa tai kyydistä jätettäessä vaarana, että he jäävät muun liikenteen osalta huomioimatta ja ovat siten vaarassa jäädä muun liikenteen alle.

Esitetty idea asian tilan parantamiseksi on lisätä koululaiskyydityksen merkkinä autossa olevaan varoitusmerkkiin erikseen päälle pysäytyksissä kytkeytyvät vilkkuvalot. Muista Pohjoismaista Ruotsissa ne ovat jo käytössä.

Liikenneturvalta saadun kommentin mukaan esitetty idea on kannatettava ja se lisäisi liikenneturvallisuutta koululaiskuljetuksissa.

Toinen esille noussut keskustelu koski tarvetta autoalan monimuotoisen insinööriopintojen käyttöönotolle. Siinä on tarkoituksena mahdollistaa autoalan insinööriopinnot käytännönläheisesti työn yhteydessä toteutettavaksi.

Toteutustapa on jo käytössä Saksassa, jossa sillä on ajoneuvoteollisuuden vahva tuki takanaan.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi