Maanantai, 12.11.2018 
Virpi
Hyvinvointi

Suomesta halutaan hyvinvointimatkailun kärkimaa

  • Karjalainen
Ahvenanmaa oli yksi somettavien ulkomaalaisten turistien kohde. Ahvenanmaa oli yksi somettavien ulkomaalaisten turistien kohde.

Visit Finland laittoi Suomen hyvinvointimatkailun potentiaalin testiin viime viikolla Tour de Relax -kampanjassaan.

Ulkomaalaiset matkailijat etsivät Suomen luontokohteista rauhaa ja esteettisiä elämyksiä vastapainoksi arjen kiireelle.

– Suomalaista luontoa pyritään tuotteistamaan yhä paremmin rakentamalla erilaisia luonto-ohjelmia ja -aktiviteetteja eri puolilla Suomea, Visit Finlandin Merellinen saaristo -kasvuohjelman päällikkö Heli Saari kertoo.

Visit Finlandin matkailututkimukset osoittavat, että Suomen merellisessä saaristossa turisteja kiehtoo esimerkiksi saariston elämäntapa, pienet kylät, kalliorannat, lossit ja majakat.

Visit Finlandin toinen kampanja FinRelax järjesti Merellinen saaristo -hankkeen kanssa heinäkuussa kampanjan, jossa eurooppalaisia somevaikuttajia saapui testaamaan suomalaisen luonnon ja hyvinvointimatkailun potentiaalin. Yhdeksän paria Saksasta, Ranskasta ja Italiasta pääsivät viettämään kymmenen stressitöntä päivää eri puolille Suomea, ja heidän kokemuksiaan on seurattiin sosiaalisessa mediassa.

Merelliset kohteet olivat kampanjan yhdessä pääroolissa. Esimerkiksi italialainen valokuvaaja-pariskunta pääsi tutustumaan Turun saaristoon ja suosittuun Rengastiehen. Ranskalaiset matkabloggaajat puolestaan tutustutettiin läntisen Uudenmaan merellisiin aktiviteetteihin ja historiallisiin kohteisiin, kuten Bengtskärin majakkaan. Myös Pohjois-Karjala oli mukana kampanjassa.

– Oli hienoa päästä seuraamaan, kuinka upealta Suomi näytti matkailijoidemme silmin sosiaalisen median kanavissa. Kampanja on osoitus siitä, kuinka Suomen luonnossa on potentiaalia, kun vain osaamme hyödyntää sitä.

- Saamamme palaute on ollut hyvin positiivista ja lisäksi Skift -mediayhtiö valitsi kampanjan verkkosivut yhdeksi maailman top 25 -matkailusivustoksi, FinRelax-kasvuohjelman päällikkö Kiti Häkkinen iloitsee.

 Visit Finlandin FinRelax -kasvuohjelman tavoitteena on tehdä Suomesta hyvinvointimatkailun kärkimaa.