Sunnuntai, 18.11.2018 
Tenho
Hyvinvointi

Tutkimus: Mielenterveyskuntoutujat jäävät yhteisönsä ulkopuolelle

  • STT
Tutkimukseen haastatellut mielenterveyskuntoutujat toivoivat voivansa kohdata enemmän muitakin ihmisiä kuin mielenterveyskuntoutujia. LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto Tutkimukseen haastatellut mielenterveyskuntoutujat toivoivat voivansa kohdata enemmän muitakin ihmisiä kuin mielenterveyskuntoutujia. LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto

Mielenterveyskuntoutujat jäävät usein yhteisössään ulkopuolisiksi, kertoo Asumispalvelujen musta laatikko -hankkeen tutkimus.

Tutkimuksen mukaan mielenterveyskuntoutujien asumisyksiköissä asuvien sosiaaliset suhteet rajautuvat pääasiassa henkilökuntaan ja muihin kuntoutujiin. Mielenterveyskuntoutujat kuitenkin hyötyisivät siitä, että he olisivat enemmän kaikille avoimien palvelujen piirissä. Tutkimukseen haastatellut mielenterveyskuntoutujat myös toivoivat itse, että he voisivat kohdata enemmän muitakin ihmisiä kuin mielenterveyskuntoutujia.

Samassa asumisyksikössä voi olla myös hyvin erikuntoisia ja erilaisissa elämäntilanteissa olevia asukkaita, joilla on erilaiset kuntoutumistavoitteet. Tutkimuksen mukaan yksiköihin pitäisi keskittää enemmän samankaltaisessa tilanteessa olevia kuntoutujia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Asumispalvelujen musta laatikko -hankkeessa selvitetään asumispalvelujen nykytilaa ja kehittämishaasteita.