Sunnuntai, 20.9.2020 
Varpu, Vaula
Autot - uutiset

Skoda on Suomen suosituin työsuhdeauto - kolmen kärjessä peräti kaksi eri mallia

  • Karjalainen

Vuonna 2016 Suomen halutuimmaksi työsuhdeautoksi nousi Skoda ALD Automotiven ja NF Fleetin hankintatilastojen mukaan. Seuraavat halutuimmat työsuhdeautomerkit olivat Volkswagen ja BMW.

Sijoilla 4-8 olivat Audi, Volvo, Ford, Mercedes-Benz ja Toyota. Kärkikymmenikön viimeiset sijat menivät Nissanille ja Opelille.

Suosituimmat työsuhdeautomallit olivat Skoda Octavia (kuvassa), Volkswagen Passat ja Skoda Superb.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Suomalaiset työsuhdeautoilijat ajoivat vuonna 2016 entistä ympäristöystävällisimmillä autoilla kuin muut autoilijat. Työsuhdeautoissa oli keskimäärin matalammat hiilidioksidipäästöt kuin yleisesti ensirekisteröidyissä henkilöautoissa.

Hankintatilastot perustuvat samaan Axus Finland -konserniin kuuluvien ALD Automotiven ja NFFleet Oy:n leasingrekisteröintitietoihin Suomessa. ALD Automotive ja NFFleet muodostavat yhdessä Suomen suurimman huoltoleasingalan asiantuntijayrityksen. Yhteensä hallinnoitava autokanta on Suomessa noin 22 000.

- Halutuimmiksi työsuhdeautoiksi suomalaiset valitsivat pääasiassa samoja merkkejä kuin vuonna 2015, mutta uudet markkinoille tulleet automallit näkyvät myös työsuhdeautoilussa. Skoda Superb ja Audi A4 ovat tuoneet uudet mallit, mikä on nostanut niiden sijoitusta edellisvuodesta, ALD Automotiven kaupallinen johtaja Kari Kauppinen sanoo.

- Yritysten autopolitiikoissa nousevat esiin kustannukset, ympäristön huomiointi ja henkilöstö. Henkilöstön näkökulmasta ratkaisevassa asemassa ovat turvallisuus ja ajomukavuus.

Tilaa Digi-Karjalainen kahdeksi viikoksi maksutta