Tiistai, 20.11.2018 
Jalmari, Jari
Hyvinvointi TILAAJILLE

Kun yksinolo on oma valinta - Joillekin ihmisille yksinolo on luonnollista, mutta ympäristö suhtautuu heihin usein vieroksuvasti

  • Jenna Lempinen
  • Aku Isotalo
Musiikki on lahtelaiselle Mikko Lappalaiselle sydämen asia. Hän soitti aikaisemmin pienessä bändissä, joka jäi taakse, kun keikkailu ei tuntunut omalta jutulta. Yksinolo on perheelliselle Lappalaiselle luontevaa. Musiikki on lahtelaiselle Mikko Lappalaiselle sydämen asia. Hän soitti aikaisemmin pienessä bändissä, joka jäi taakse, kun keikkailu ei tuntunut omalta jutulta. Yksinolo on perheelliselle Lappalaiselle luontevaa.

Voiko modernin yhteiskunnan ongelma olla liiallisen yksinäisyyden sijaan sittenkin se, että vietämme liian vähän aikaa yksin? Näin kysyy Lars Svendsen kirjassaan Yksinäisyyden filosofia. Yksin-olo voi olla hyödyllistä monella tapaa. Se voi muun muassa lisätä rohkeutta ja luovuutta. Yksinäisyys nostetaan usein esiin negatiivisessa valossa. Yksinäisyys ja yksinolo eivät kuitenkaan ole sama asia. Yksinäinen kaipaa seuraa, mutta yksinolo on oma valinta. Mikä yksinolossa oikein kiehtoo?


Voit lukea tämän artikkelin, jos olet Karjalaisen tilaaja.