Lauantai, 25.1.2020 
Pauli, Paavo, Paul
Autot - uutiset

Autokaupoista eniten kuluttajariitoja

  • Karjalainen

Autot sekä rakentaminen ja remontit aiheuttivat viime vuonna eniten valituksia Kuluttajariitalautakuntaan. Lautakuntaan tehtyjen valitusten määrä nousi viime vuonna valtakunnallisesti uuteen ennätykseen, edellisvuoden määrästä 4  580 valituksesta noustiin 4  710 valitukseen.

Pohjoiskarjalaiset eivät tilastojen mukaan ole kovia valittamaan: asukaslukuun suhteutettuna suomalaiset tekivät lautakunnalle viime vuonna sataatuhatta asukasta kohti 89 valitusta, sama suhdeluku on Pohjois-Karjalassa vain 52.

Kuluttajariitalautakunta tilastoi valitukset aihealueittain valtakunnallisesti; maakunnittain tilastoidaan vain niiden määrä. Lautakunnan varapuheenjohtajan Päivi Korpiola arvioi kuitenkin, että koska valtakunnallisestikin eniten tehdään valituksia autokaupoista, niistä valitetaan eniten Itä- ja Pohjois-Suomen maakunnistakin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

-  Se on ymmärrettävää, onhan auto etenkin maaseudulla tärkeä ja tarpeellinen liikkumisväline.

Eniten viime vuonna nousivat rakentamista ja remontteja koskevien valitusten määrät. Uutena ryhmänä nousivat esille viime vuonna nousivat yksityistä pysäköinnin valvontaa koskevat riidat.

Valitusten määrän kasvuun on pyritty vastaamaan tehostamalla toimintaa, mutta edelleen valituksen keskimääräinen käsittelyaika on noin kahdeksan kuukautta.

Korpiola tietää, että se on pitkä aika odotella esimerkiksi kalliiden asuntokauppojen tai remonttiriitojen ratkaisuja.

-  Meidänkin toiminnastamme tehdään jatkuvasti valituksia esimerkiksi oikeuskanslerille pitkän jonotusajan vuoksi.

Kuluttajariitalautakunta on puolueeton ja riippumaton ratkaisuelin, jonka jäsenet edustavat tasapuolisesti kuluttajia ja elinkeinonharjoittajia.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa