Torstai, 9.4.2020 
Elias, Eelis, Eeli
Autot - uutiset

Autokaupassa pientä piristymistä - "ei voida puhua käänteestä"

  • Karjalainen
Viime vuodet autokauppa on käynyt heikosti. Tänä vuonna uusien autojen kauppa on kuitenkin ollut kasvussa. Vuoden alusta koko maassa on ensirekisteröity 39 820 henkilöautoa, mikä on 6,5 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana. Pohjois-Karjalassa kasvua on 2,5 prosenttia.

-  Ei voida puhua vielä mistään käänteestä, toppuuttelee Autotuojat ry:n toimitusjohtaja Tero Kallio.

Kallion mukaan nousun takana on osin viime syksyn hyvä jakso, jolloin uusia autoja tilattiin tavallista enemmän. Suurin osa halusi rekisteröinnin tammikuulle, eli tämän vuoden puolelle paremman jälleenmyyntiarvon toivossa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Autoalan tiedotuskeskus arvioi, että tänä vuonna uusien henkilöautojen kokonaismyynti nousee noin 107  000 autoon, kun viime vuonna niitä myytiin noin 103 500.

Autokauppa sukelsi vuonna 2009 noin 140  000 auton vuosimyynnistä.

Autoalan näkökulmasta kaupan kasvulle ei pitäisi olla esteitä: korot ovat ennätysalhaalla ja hinnat ovat joustaneet alaspäin. Tulppana on kuitenkin kuluttajien epävarmuus.

Autot ovat kulutustavaraa, joten loputtomiin ei suomalaisten autojen keski-ikä nousta. Jo nyt Suomen liikenteessä olevien autojen keski-ikä on 11,2 vuotta, kun EU:n keskiarvo on 8,3 vuotta.

- Tässä odotellaan ketsuppipulloefektiä, Kallio sanoo viitaten patoutuvaan kysyntään.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa