Sunnuntai, 18.11.2018 
Tenho
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 155

Hyvinvointi

Oluella yllättävä terveysvaikutus - "Neljä viidestä ei ollut tietoinen"

Panimoliiton tutkimus paljastaa, että neljä viidestä oluenjuojasta ei tiedä oluen hyödyttävän verenkiertoelimistöä eikä 90 prosenttia vastaajista ollut tietoisia sen luukatoa ehkäisevästä vaikutuksesta.

Oluen kohtuukäytön katsotaan tutkimustiedon valossa vähentävän riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin ja tyypin 2 diabetekseen. Olut ehkäisee myös luukatoa ja lisää hyvän HDL-kolesterolin määrää veressä. Suomalaisista miehistä 73 prosenttia ja naisista puolet kertoo juovansa olutta. Panimoliiton Taloustutkimuksella teettämän tutkimuksen mukaan oluen terveyshyödyistä ei juoman suosiosta huolimatta kuitenkaan tiedetä.

- Neljä viidestä vastaajasta ei ollut tietoinen kohtuullisen oluenjuonnin positiivisista vaikutuksista verenkiertoelimistöön. Kakkostyypin diabetestä ehkäisevästä vaikutuksesta taas tiesi vieläkin harvempi, sanoo Panimoliiton toimitusjohtaja Elina Ussa.

Oluen hyvää HDL-kolesterolia lisäävästä vaikutuksesta ei tiennyt 85 prosenttia vastaajista. Sen sijaan oluen korkeasta b-vitamiinipitoisuudesta tiesi hyvin joka kolmas vastaaja. Lähes 90 prosenttia vastanneista kertoi, ettei ole tietoinen myöskään oluen luukatoa eli osteoporoosia ehkäisevästä vaikutuksesta.