Keskiviikko, 23.9.2020 
Minja, Miisa, Mielikki
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 155

Hyvinvointi

Tiesitkö tämän seksistä? - havaittu lukuisia terveysvaikutuksia

Rakasteleminen ja intiimiläheisyys ovat hyväksi fyysiselle terveydelle, mielen terveydelle, itsetunnolle ja tietenkin myös parisuhteelle. Lukuisat tutkimukset osoittavat, että rakkautta kannattaa harrastaa säännöllisesti, eikä liekin kannata antaa hiipua ruuhkavuosien tai ikääntymisen myötä.

Seksi tekee hyvää muun muassa sydämelle. Isossa-Britanniassa tehty 20 vuoden seurantatutkimus kertoo, että säännöllinen yhdyntä voi tuoda suojaa vakavia sydänperäisiä sairauksia vastaan. Tutkimukseen osallistui 914 miestä, jotka olivat iältään 45-59-vuotiaita. Tulokset julkistettiin Journal of Epidemiology and Community Health -lehdessä (helmikuu 2002).

Yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan hyödyt sydämelle ovat selvät. Miehillä, jotka harrastavat seksiä säännöllisesti vähintään kahdesti viikossa, on 45 prosenttia pienempi riski sairastua sydäntauteihin kuin niillä, jotka harrastavat seksiä kerran kuussa tai harvemmin. Tutkimukseen osallistui 1 165 miestä. Tulokset julkaistiin American Journal of Cardiology -lehdessä (15.1.2010).

Skotlantilaistutkimuksen mukaan yhdyntä alentaa verenpainetta ja parantaa stressinsietokykyä. Vaikutus näkyy systolisessa verenpaineessa eli yläpaineessa. Masturboinnilla tai muulla seksillä ei ole verenpaineeseen samaa vaikutusta kuin yhdynnällä. Biological Psychology -lehdessä (helmikuu 2006) julkaistuun tutkimukseen osallistui 24 naista ja 22 miestä.

Seksi myös vahvistaa immuniteettiä, vähentää eturauhassyövän riskiä ja voi vähentää kipua.

Lue lisää tiistain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi