Maanantai, 19.11.2018 
Elisabet, Liisa
Hyvinvointi

Toisen asteen opiskelijoille uusi hyvinvointiohjelma

  • Saija Kauhanen

Turun yliopistossa on valmisteltu kaikessa hiljaisuudessa valtakunnallista toisen asteen opiskelijoiden hyvinvointiohjelmaa.

Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittaman Opintokamu-ohjelman kokeilu käynnistyy lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa ensi vuonna.

- Suunnitelmat ovat jo pitkällä, mutta emme ole vielä tiedottaneet asiasta julkisuuteen. Pilotti käynnistyy ensi syksynä oppilaitoksissa, ja joitain kokeiluja alkaa jo heti vuoden alussa, hankkeen johtaja, psykologian professori Christina Salmivalli kertoo.

Ohjelma on kolmiosainen. Sen avulla halutaan edistää opiskelua ja kiinnittää huomiota esimerkiksi opiskelutaitoihin, motivaatioon, ajanhallintaan ja tavoitteisiin. Sosiaalisten suhteiden merkitys on myös huomioitu.

- Olennaisia teemoja ovat kaverisuhteet, yksinäisyys, ryhmässä toimiminen, sosiaalinen jännittäminen ja kiusaaminen, Salmivalli kuvailee.

Tunteet ja mieli ovat myös tärkeä osa ohjelmaa, sillä opiskelijat harjoittelevat tunteiden tunnistamista sekä vaikeiden tunteiden sietämistä.

Lue lisää tiistain Karjalaisesta.