Lauantai, 19.8.2017 
Mauno, Maunu

Upea keisarinviitta viihtyi 1,5 tuntia nauhuksilla

keisarinviittablogi


Aamusella piti oikein hieraista silmiä, kun näytti siltä, että soihtunauhukseen laskeutui iso perhonen. Kimalaisia nauhuksissa surrasi useita, mutta tuo näytti joltain aivan muulta.

Jatka lukemista

Ensin saapui havununna, sitten tuli ruususiipi!

havununnablogi

Keskiviikon 16. elokuuta vastainen yö oli Otsolan harsovalolla melkoisen mielenkiintoinen. Lämpötila pysytteli melko korkeana, ja lentoa riitti.

Jatka lukemista

Vihervarpunen laskeutui pyöränrenkaalle, pajulintu ei piitannut pelotehaukasta

vihervarpusblogi


Edellisessä lauantain 12.8. kirjoituksessa tuli ihmeteltyä päiväperhosten puutetta tai paremminkin niiden todennäköistä myöhäisyyttä tänä loppukesänä.

Jatka lukemista

Lanttuperhonen lenteli puutarhassa, mutta päiväperhosia on yhä vähän

naurisblogi

Lauantaina aamupäivällä 12. elokuuta Otsolassa paistoi aurinko lämpimästi. Se tietysti sai hyönteiset ja niitä saalistelevat linnut liikkeelle. Nauhuksilla pörräsi iso joukko kimalaisia, ja olohuoneen ikkunan alla olevalle perhosniitylle ilmestyi lentämään keskikokoinen valkoinen perhonen.

Jatka lukemista

Novikasta siirretty peurankello kukkii nyt nätisti Otsolassa

peurankelloblogi


Otsolan puutarha rupeaa näyttämään yhä enemmän kukkakedolta. Eikä ainoastaan näyttämään, vaan se alkaa olla sellainen. Keto, aho, niitty – kuinka vain. Ruohonleikkurille ei ole täällä enää paljon käyttöä, viikate on niihin hommiin paljon sopivampi, eikä sitäkään ole paljon tarvittu.

Jatka lukemista

Luonto oli hyvin esillä Eno-päivillä

Enopiv

Lauantaina 5. elokuuta vietettiin Enon torilla perinteisiä Eno-päiviä. Nimi on kyllä nykyisin harhaan vievä, sillä tapahtuma kestää vain muutaman tunnin yhtenä ainoana päivänä vuodessa. Aiemmin tapahtuma oli kaksipäiväinen, ja onpa Eno-päivät joskus venytetty peräti seitsemäksi päiväksi.

Jatka lukemista

Horsmakiitäjä valloitti sydämet – Enon perhosilta onnistui hienosti

horsmakiitajablogi

Enon luonnonystävien perhosilta onnistuttiin pitämään perjantaina 4. elokuuta varsin hyvissä olosuhteissa. Alun alkaenhan ilta piti pitää jo edellisen viikon tiistaina, mutta silloin koleus ja pelko sateesta saivat tekemään päätöksen siirtämisestä myöhempään ajankohtaan.

Jatka lukemista

Hellyttävin kysymys ikinä: Onko tämä perhosen poikanen?

loistokultasiipiblogi

Hyvä tuttava lähestyi maanantaina heinäkuun viimeisenä päivänä ihastuttavalla kuvalla oranssia kimaltelevasta perhosesta. Oli kuulemma kovin pieni. Ja niin hän sitten hellyttävästi kysyi, että onko se perhosen poikanen.

Jatka lukemista

Puolassa rengastettu, loukkaantunut sarvipöllö laskettiin vapauteen Viinijärvellä

Puolassa rengastettu, loukkaantunut sarvipöllö laskettiin vapauteen Viinijärvellä


Viinijärvellä laskettiin perjantai-iltana 28, heinäkuuta vapauteen sarvipöllö, jonka takana on hieman erikoisempi tarina.

Jatka lukemista

Viime yönä tuntui kuin olisi ollut paratiisissa

Viime yönä tuntui kuin olisi ollut paratiisissa


Lauantain 29. heinäkuuta vastaisena aamuyönä talitiaisesta otettu kuva on kovasti kropattu ja muutoinkin käsitelty, eikä edelleenkään häävi, mutta se on nyt pakko julkaista.

Jatka lukemista