Perjantai, 24.11.2017 
Lempi

Lähteillä metsän monimuotoisuus on suurimmillaan

lhdeblogi


Tiistaiaamuna 21. marraskuuta maa oli ensimmäistä kertaa pariin viikkoon taas valkoinen. Lunta tuli sitten taivaalta alas pitkin päivää, mutta se ei estänyt lähtemästä kameran ja ely-keskuksen biologin Arvo Ohtosen kanssa parille läheiselle lähteelle. Toinen niistä sijaitsee Jaamankankaalla, toinen Noljakassa.

Jatka lukemista

Tilhiä tullut paljon pohjoisesta, myös tunturikiuru muutti yllättäen pihan yli

tilhiblogi

Pihlajanmarjoja tuntuu riittävän kaikkialla, ja tilhiparvia näkee tuon tuosta liikkui sitten missä päin vain.

Parvet ovet olleet suurimmaksi osaksi melko pieniä, muutamien tai useiden kymmenien tilhien potteja. Jonkin verran on kuitenkin nähty 300 – 400 linnunkin parvia.

Jatka lukemista

Aurinko sai puutarhan värit vielä kerran esiin

aurinkoblogi


Lauantaina 18. päivänä marraskuuta tuntui kuin puutarha olisi muuttunut pitkästä aikaa luontoparatiisiksi. Syy oli helppo havaita: aurinko paistoi pitkästä aikaa ja toi vielä ainakin kerran esiin loppusyksyn hohtavia värejä. Synkeitä kelejä tässä on piisannutkin.

Jatka lukemista

Sinirinta toi iloa lumipyryiseen ja vähävaloiseen marraskuun päivään

sinirintablogi


Oh-hoh, oli ensimmäinen reaktio, kun Bongariliiton Lintutiedotukseen napsahti torstaina aamupäivällä 16. marraskuuta ilmoitus Joensuun Noljakassa aamupäivällä nähdystä sinirinnasta. Löytäjä oli kukapa muukaan kuin Harri Kontkanen, joka ilmoitti linnusta Tiira-lintuhavaintopalveluun, josta sen Bongariliiton jäsen Pekka Alho välitti Lintutiedotukseen koko Suomen bongareiden iloksi.

Jatka lukemista

Viking Line tuo joulubuffetiinsa raikkaita Pohjolan makuja

IMG_2252

Kevyesti savustettua silliä, riistapataa sienillä, fermentoituja kasviksia ja mantelikeksejä lakkahillolla. Niitä ja montaa muuta sorttia on tarjolla tänä vuonna Viking Linen joulubuffetissa. Marraskuun puolivälissä laivoille tuleva menu on laivayhtiön keittiömestareiden ja Ruotsin kokkimaajoukkueen yhdessä suunnittelema. Klassisten jouluruokien rinnalle on tuotu kalaa ja kasviksia virkistävällä raikkaudella ryyditettynä.

Jatka lukemista

Mustarastas lauloi ja söi pihlajanmarjoja

mustarastasblogi


Sunnuntaina 12. marraskuuta käytiin kaverin kanssa hakemassa auringonkukansiemeniä Risto Juvasteelta Onttolasta, ne kun olivat viimeinkin saapuneet viikonlopuksi tavarantoimittajalta ahkeran linnunruokavälittäjä Juvasteen pihaan.

Jatka lukemista

Rokumentti alkaa tänään – Pari vinkkiä mittavaan leffatarjontaan

tokasikajuttustill1photojppassimoukafilmi2017-2

Suomen suurin musiikkielokuvafestari ja pimeän marraskuun pelastus Rokumentti alkaa tänään maanantaina Joensuussa. Järjestyksessään jo kolmannentoista Rokumentin teemana on friikkiys.

Jatka lukemista

Vesi vain pärskyi, kun pikkuvarpunen kävi kylvyssä

pikkuvarpusblogi1

Sadetta on saatu viime päivinä jälleen aivan tarpeeksi. Perjantai 10. marraskuuta oli aika valoisa päivä täällä, mutta siitä huolimatta tiheään toistuneet nopeat vesikuurot kastelivat kaikki paikat.

Jatka lukemista

Jää ja lumi koristelivat puutarhan, kunnes talvi vaihtui taas syksyksi

jaablogi1

Kun tuo keli on nyt ollut jonkin aikaa jälleen niin syksyisen sateista ja harmaata, niin palataan ajassa taaksepäin reilun viikon päähän.

Jatka lukemista

Stranger Things 2 pohjustaa liikaa seuraavaa tuotantokautta

Stranger Things

Nyt se on ahmittu. Stranger Things 2. Ja olihan se hyvä. Mutta.

Jatka lukemista