Tiistai, 18.12.2018 
Aapo, Aappo, Rami

Harmaapäätikka ja valkoselkätikka määrittyivät... hmm, vähän jälkijunassa

20181216_111430

Aina joskus käy niin, ettei tilanteen ollessa päällä oikein ole varma, mistä linnusta kulloinkin on kyse. Ja joskus harvoin sitten käy niin, että sattumien summien kautta lajin uskaltaakin määrittää vaikka päivän, parin tai useammankin päästä.

Jatka lukemista

Suklaata, punkkua ja töllöä - katseluvinkkejä joulun pyhiksi

tatu

 Jouluna on aikaa katsella elokuvia ja nauttia joutenolosta. Toivottavasti. Palvelut ovat täynnä tavaraa, tässä pari tuoretta vinkkiä ohjelmatulvaan. Ja jos muu ei huvita, niin ainahan voi pitää Taru sormusten herrasta -maratonin.

Jatka lukemista

Maakunnan metsiin taas 600–800 kiloa sianläskiä

laskiblogi1


Perjantaina 14. joulukuuta kiikutettiin tikkamies Toni Nurmen kanssa kunnon kimpale sianihraa Enonjärven suojelualueelle, jolla valkoselkätikka on tavannut pesiä.

Jatka lukemista

Noljakan raidalla taas valkoselkäinen tikka, mutta nyt eri laji!

pohjantikka


Sunnuntaipäivä 9. joulukuuta alkoi painua unilleen ja hämärä valtasi Noljakan maiseman noin kello 15:n aikoihin. Piti käydä tsekkaamassa, olisiko jompi kumpi valkoselkätikoista (sekä koiras että naaras ovat käyneet useiden viikkojen ajan) tullut taas etsimään toukkia laholta raidalta, jota ne olivat kuorineet ja poranneet ahkerasti.

Jatka lukemista

Jäältä poimittu kuikka vapautettiin Pielisjokeen

kuikkablogi1


Perjantaina maakunnallisissa uutisissa kerrottiin, kuinka pelastuslaitos oli saanut tiedon Viinijärven jäällä nähdystä kuikasta. Lintua yritettiin ensin saada ylös droonien avulla siinä kuitenkaan onnistumatta.

Jatka lukemista

Valkosipuli tekee uusia kynsiä, joulun kukka alkaa kukoistaa uudestaan…

valkosipuliblogi


Auttakaa nyt herran tähden hyvät ihmiset, te jotka tajuatte näitten kasvatuksesta jotain.

Jatka lukemista

Räkättirastas linturuokinnan 20:s laji tänä talvena

rkttirastasblogi


Räkättirastas ilmestyi Otsolan linturuokinnalle maanantaina 26. marraskuuta ensimmäistä kertaa tänä talvena, jos tätä nyt talveksi vielä kehtaa kutsua. Ei se ollut ollenkaan kiinnostunut talipötköstä eikä ehkä kovin paljon auringonkukansiemenistäkään, mutta maahan jääneet mädäntyneet omenat näyttivät maistuvan. Lasketaan nekin reippaasti talviruokinnan eväiksi, vaikkei niitä sinne erikseen ole kannettu, ovatpahan tippuneet alas puista.

Jatka lukemista

Hiiripöllö on viihtynyt Reijolassa jo 3 viikkoa

hiiripolloblogi1

Välillä hieman linnuistakin. Vanha konkari Matti Kapanen ja hänen Liisa-vaimonsa löysivät hiiripöllön Reijolan pelloilta tuolta Pyhäselän puolelta jo kolme viikkoa sitten.

Aika monet ovat sen jälkeen käyneet bongaamassa tuota pohjoisen pöllöä, kun näitä mielenkiintoisempia lintuja on yleisesti ottaen näillä seuduilla tällä hetkellä verraten vähän.

Jatka lukemista

Avokado kasvaa vinhaa vauhtia, valkosipulikin taitaa innostua

avokadoblogi1


Kun ei ole noita lintuja hirveästi viime päivinä ehtinyt katselemaan, eivätkä perhosetkaan enää lennä, niin täytyy paneutua uudestaan taas olohuoneen kasvitarhaan.

Jatka lukemista

Punaiset chilit kasvavat nyt olohuoneessa, tai...

uusichiliblogi


Viime kevättalvella tuli tehtyä mieluinen heräteostos Nuottaniementien K-marketista. Myyntiin oli laitettu eri kasvien siemeniä tulevaa kesää varten, ja mukaan lähti pussillinen paprikan ja toinen chilin siemeniä, hintaa kummallakin alle euron.

Jatka lukemista