Sunnuntai, 18.11.2018 
Tenho

Punaiset chilit kasvavat nyt olohuoneessa, tai...

uusichiliblogi


Viime kevättalvella tuli tehtyä mieluinen heräteostos Nuottaniementien K-marketista. Myyntiin oli laitettu eri kasvien siemeniä tulevaa kesää varten, ja mukaan lähti pussillinen paprikan ja toinen chilin siemeniä, hintaa kummallakin alle euron.

Jatka lukemista

Valkoselkätikka ensimmäistä kertaa Otsolan ruokinnalla

vasetiblogi1


Tuossa pitkin syksyä on saanut ihailla valkoselkätikan työn jälkiä eräällä Noljakassa sijaitsevalla raidalla.

Jatka lukemista

Tilhi sinnittelee vielä pihan viimeisillä antimilla

tilhiblogi


Tänään lauantaina 10. marraskuuta puutarhaa talvikuntoon laitellessa huomio kiinnittyi omenapuille lentäneeseen yksinäiseen tilheen. Vähään aikaan tilhistä ei ole havaintoja tullutkaan, mutta nyt lykästi.

Jatka lukemista

Iki-ihana hömötiainen piipahti, toivottavasti tulee toistekin

homoblogi1


Tuossa perjantaina 2. marraskuuta puolenpäivän jälkeen ulkosalla puuhastellessa huomio kiinnittyi pääosin valkeaan lintuun, joka iloisesti äännellen lennähti jostain talipötkölle.

Jatka lukemista

Järripeippo viihtyy ruokinnalla, ja rakkaalla lapsella on monta nimeä

jarriblogi


Marraskuun painaessa kovaa vauhtia päälle on ollut kiva katsella, että puutarhassa ja piharuokinnalla viihtyy yhä edelleen mukavasti peippolintuja: ainakin yksi järripeippokoiras (kuvassa), samoin yksi peipponaaras, ja viherpeippoja pitkästä aikaa jopa paljon.

Jatka lukemista

Kummallisen kirjava räkättirastas ja ehkä kovempikin erikoisuus

raksablogi1


Raikas loppusyksyinen tai alkutalvinen sää sai lähtemään ulkosalle tänään sunnuntaina 28. lokakuuta. Ei minnekään kauas, vaan töppöset ja kumikengät jalkaan sekä kiikarit ja kamera pitkine putkineen kaulaan suuntana Otsolan ja Kanervalan lähimetsät.

Jatka lukemista

Amiraalin kotelo löytyi ihmeellisesti Otsolasta

kotelo


Ihmeelliseksi on luonto mennyt, tai siltä se meistä ihmisistä kai vain joskus tuntuu. Yllätyksiä tippuu eteen tuon tuosta, aina erilaisia ja toisistaan poikkeavia, jopa ällikällä lyöviä.

Jatka lukemista

Norjan kirkot tulessa, Anna Eriksson kuoleman ja seksuaalisuuden pyörteissä ja paljon muuta mahtavaa - Rokumentin ohjelma on todella kova

loctiff Lords of Chaos nähdään Suomen valkokangas ensiesityksessä Rokumentissa

Neljästoista Rokumentti-elokuvafestivaali on ohjelmistoltaan ehkäpä kovin koskaan. Yleensä olen kirjoittanut blogiin tärpit mielenkiintoisimmista leffoista, mitä festareilla esitetään. Tällä kertaa tärppilistalle voisi laittaa käytännössä kaikki tapahtuman esitykset, vain jokusen elokuvan valitseminen on harvinaisen vaikeaa. Noh, ehkä Kummelin Kultakuumeen voi skipata ilman suurempaa harmistusta...

Jatka lukemista

Punatulkkujen hopeapillit soivat ensi kertaa tänä syksynä

punatulkkublogi


Pihamaan lintujen talviruokinta on ollut aktiivikäytössä tänään lauantaina 20. lokakuuta tasan kolme viikkoa. Onhan se ollut siinä jo vaikka miten monena aiempanakin talvena, mutta tänä syksynä ruokinta käynnistyi syyskuun loppupuolella.

Jatka lukemista

Viimeisiä viedään: pakkasmittari, hallakehrääjä ja yksi "lämpömittarikin"

pakkasmittariblogi1


Vaikka lämpöaalto saapui, perhoskausi 2018 lähenee vääjäämättä loppuaan. Perhosilla on vähän sellainen tapa, että ne siirtyvät seuraavaan vaiheeseen eli vaikkapa talvehtimaan aikuisina suunnilleen samaan kalenterin aikaan säätilasta riippumatta.

Jatka lukemista