Lauantai, 22.9.2018 
Mauri

Mustaleppälintu viihtyy raviradalla – lintu, joka osaa muuttua näkymättömäksi


Lintuharrastaja Harri Kontkanen on taitava löytämään harvinaisia lintuja. Hän esimerkiksi huomasi Linnunlahden raviradalla naaraspukuisen mustaleppälinnun jo 7. syyskuuta.

Jatka lukemista

Sisiliskot siirtyvät talvipesiinsä viimeistään näinä aikoina


Vielä jatkuneiden melko kesäisten säiden myötä täytyy tänään sunnuntaina 16. syyskuuta luoda katsaus varsinaiseen kesään. Yllä veneen päällä auringossa paistatellut sisilisko on valokuvattu Enon Kaltimonjärvellä 21. elokuuta.

Jatka lukemista

Gamma- ja ritariyökkösten lento jatkuu, vaikka syksy painaa päälle


Valkotupakat kukkivat Otsolassa hienosti edelleen, uusia nuppuja on tulossa koko ajan entisten, lakastuvien kukkien tilalle.

Jatka lukemista

Kultapiisku toimii kuin imuri mehiläisille – puutarhassa yhä kukkaloistoa


Monet asiat luonnossa tuntuivat olevan päättymäisillään olevana kesänä normaalia ehkä pari viikkoa aikaisemmassa. Linnut pesivät varhain, ja monet lajit kiitos lämpimien säiden ja hyvän ravintotarjonnan toisenkin kerran.

Jatka lukemista

Punarinnan poikanen sai jo aikuisen linnun väriä – huomenna on syksy


Koska on kesän viimeinen päivä, elokuun 31:s, niin pitää luoda silmäys menneeseen lintukesään tai lähinnä lintumaailman viime viikkojen tapahtumaan tuolla maaseudulla Enossa.

Jatka lukemista

Vihdoinkin! Keijunmekko kukkii puolentoista vuoden odotuksen jälkeen


Toissa talvena ystävältä saadut keijunmekon siemenet lähtivät tuolloin itämään hyvin esikasvatuksessa. Ulos ne pääsivät ruukuissa toukokuun lopussa, jolloin alkoi odotus.

Jatka lukemista

Palokärki teki hakkelusta korkean kelon latvasta


Syksy etenee edelleen varsin verkkaisesti, mutta vääjäämättömästi. Tänään sunnuntaina 26. elokuuta Ruohosuon pakettipellolla lenteli ja ruokaili ainakin 300 muuttomatkalle valmistautuvaa peippoa.

Jatka lukemista

I.K. Inha palasi Pamilonkoskelle Suomen luonnon päivänä


Lauantaina 25. elokuuta vietettiin monin paikoin Suomen luonnon päivää. Ensimmäisen kerran päivä tuli ohjelmistoon jo vuonna 2013, ja viime syksystä lähtien se on ollut myös liputuspäivä.

Jatka lukemista

Elokuu – haukat ovat nousseet lentoon kesän hiljaiselon jälkeen


Aivan viime aikoina on päässyt pitkästä aikaa näkemään pesintäkesäänsä päättäneitä petolintuja. Haukkapoikueet harjoittelevat saalistamista ja lentämistä syysmuuttomatkaa varten. Kesällä haukkoja näkee harvemmin, kun elämä keskittyy pesille.

Jatka lukemista

Peukaloinen rätisi ja esitteli itseään, pikkusieppokin näkyi


Loppukesän lintumaailman hiljaisuus alkaa vähitellen vaihtua vilkkaammaksi syksyn aluksi, minkä näkee ja varsinkin kuulee nyt aamuisin.

Jatka lukemista