play

Yksinkertaista, rakas Watson

Olli Sorjonen

Sherlock Holmes on yksi elokuva- ja tv-historian kuvatuimmista hahmoista. Arthur Conan Doylen luomasta yksityisetsivästä on tehty useita satoja elokuvia tai tv-sarjojen jaksoja. Nykyisen kierrätyksen aikana myös Hollywood ja BBC ovat tarttuneet salapoliisiin ja tehneet uudet tulkinnat klassisesta hahmosta.

Parhaillaan elokuvissa pyörivä Sherlock Holmes: A Game Of Shadows on itsenäinen jatko-osa Guy Ritchien vuonna  2009 ilmestyneelle Sherlock Holmes -elokuvalle. Pääosissa ovat uutta kultakautta elävä, karismaattinen Robert Downey Jr. ja perusvarma Jude Law.
Elokuva on todella pöhkö, mutta erittäin viihdyttävä ja näppärä seikkailuelokuva. Juoni on melko suoraviivainen ja arvattava ja Sherlockin päättely on aivan luonnottomalla tasolla. Kaiken lisäksi Sherlock on hulluuden partaalla keikkuva sekakäyttäjä ja väkivaltainen juoppo, jossa ei ole hiventäkään pidättyvää ja etäistä aristokraattia. Siis nappirooli värikkäästä elämästään tunnetulle Downey Jr:lle. Guy Ritchien tulkinta klassisesta hahmosta on hyvin hollywoodmainen ja uppoaa varmasti samaan yleisöön, joka pitää Pirates of the Caribian -seikkailuista. Toimii siis erittäin hyvin, ellei sitten suhtaudu Sherlock Holmesin -hahmoon uskonnollisella vakavuudella. Elokuvasarjassa on potentiaalia vaikka kuinka moneen jatko-osaan, kunhan pääosanesittäjät pysyvät kelkassa ja budjetit mahdollistavat näyttävät historialliset ympäristöt.