Tiistai, 4.8.2020 
Veera
Tykkimiehen linnut

Robin jyrää Englannissa, toinen Kuhasalossa

  • Hannu Kauhanen

Robinit ovat kovassa vedossa, eikä tässä nyt puhuta mistään laulajista. Robin van Persie upotti lauantaina Liverpoolin tämän kotikentällä kahdella maalillaan, joista varsinkin lisäajalla syntynyt voittomaali oli todella upea.

Pakko mainita jalkapallosta vielä sen verran, että koko Liverpoolin joukkue on tehnyt tällä kaudella valioliigassa 30 maalia. Muuan Robin van Persie on iskenyt niitä Arsenalille yksin 25.

Ja muuan van Persieltä nimensä saanut kani voi täällä Joensuussa kuuleman mukaan oikein hyvin. Mikäs siinä on Robin-kanin Cesc-kissan kanssa ollessa. Täytyy joskus esitellä nuo pienet karvanaamat vähän isommalle Samu-koiralle.

Joensuussa on nähty alkuvuoden aikana toinenkin Robin, joka esiintyy oheisessa kuvassa. Kyseessä on Kuhasalossa sijaitsevalla linturuokinnalla ainakin vuodenvaihteesta asti viipynyt punarinta, jonka englanninkielinen lajinimi on Robin. Tämäkin Robin on selvinnyt talvesta ruokinnan turvin erinomaisesti, ja esimerkiksi lauantaina iltapäivällä se vaikutti hyvin pirteältä pikkulinnulta.

Yksittäisiä punarintoja talvehtii harvoin näilläkin leveysasteilla. Suunnilleen kuukauden kuluttua lukuisat lajitoverit alkavat palata muuttomatkaltaan Suomeen, ja sittenhän niitä riittää. Punarinta on yksi yleisimmistä ja runsaslukuisimmista lintulajeistamme, jonka paitsi näkee myös kuulee usein. Helskyvää, sointuvaa laulua kuulee silloin joka puolella.

Eläköön kaikki Robinit!
 

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi