Maanantai, 25.1.2021 
Pauli, Paavo, Paul
Miumaun Kotkotuksia

Ihku tyylipäiväkirja!

  • Mia Rouvinen

Pari viikko sitten sain arvosteltavaksi brittikuvittaja Gemma Correllin Tyylipäiväkirja. Miten pukeuduin tänään –kirjan (Nemo 2012, 112s.) ja innostuin välittömästi. Ideana on piirtää omia asukokonaisuuksia, ja siihen kirja antaa hyvän alun.

Kirjassa on lyhyt johdanto What I Wore Today –ilmiöstä Flickr-ryhmineen ja blogeineen ja loppu keskittyy olennaiseen. Omaa tyyliään voi kirjata ylös vuodenaikojen mukaan kirjan kevyesti ruudutetuille sivuille, joille on kevyesti hahmoteltu ihmisvartalokin. Inspiroivien WIWT-kuvien lisäksi kirja tarjoaa suunnittelusivuja muun muassa uudelle hiustyylille, kangaskassille ja unelmien bilevaatteille.  Kyseessä on siis ihku aikuisten värityskirjan ja muistikirjan risteytys, josta ei voi tulla kuin hyvälle mielelle.

Correll muistuttaa kirjansa johdonnossa, että on hyvä oppia tietämään, mikä itselle sopii ja missä vaatteissa on hyvä olla – ja että pitää pukeutua itseään eikä muita varten.  Siksi omien suosikkiasujen piirtäminen ei olekaan hullumpaa: kun on kiire, vilkaisee vain kirjasta, mitä kaapista kannattaa valita – tai kaupassa voi tsekata, mitä hankintalistalla oikeasti olikaan sen sijaan, että sortuisi heräteostokseen, jota inhoaa viimeistään viikon päästä.

Suosittelen kirjaa etenkin kynää pelkäämättömille naisille ja miehille, joiden sisällä asuu edes pienenpieni tyylinikkari, muotisuunnittelija ja hassuttelija. Ja kuka sitä kieltää leikkaamasta lehdestä kuvia kirjaansa, jos piirtäminen ei kiinnosta.

Correllin vinkkien ja ihanien kuvitusten kirvoittamien tähtien lisäksi annan extratähden kirjalle siitä, että se minut tajuamaan, että kuljen lähes aina mustissa vaatteissa ja toisen tähden mopsiherra Pickelisin takia – se tuo mieleeni  edesmenneen mopsini, herra B:n - sekä siksi, että monen vuoden tauon jälkeen se saa minut hankkimaan uudet puuvärit.

 

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi