Maanantai, 25.1.2021 
Pauli, Paavo, Paul
Miumaun Kotkotuksia

Ihanilla kevätmessuilla

  • Mia Rouvinen

Torstaina Helsingin Messukeskuksessa avautui jälleen Oma piha -messut, jotka vuorottelevat keväisin Kevätpuutarha-messujen kanssa. Messuanti on monipuolinen, joten jos viikonlopuksi ei ole mitään ohjelmassa, niin kannattaa kysäistä, vieläkö VR:n halpoja junamatkoja pääkaupunkiseudulle on tarjolla. Tosin fiksu tulee autolla, jolla saa kotiin kuljetettua kaikki ne ihanuudet, joita täällä on tarjolla yllin kyllin taimina, siemeniä, sipuleina ja leikkokukkina - muista tykötarpeista puhumattakaan.

Tänä aamuna Pasilassa paistoi keväisen lämpimästi aurinko, ja luntakin on enää siellä täällä, joten kevätfiilistä on tarjolla messuhallin ulkopuolellakin. Kaikilla neljillä nyt yhtäaikaa olevilla messuilla on yhteensä noin 630 näytteilleasettajaa, ja messuosastot kattavat 17 000 neliömetriä. Pohjoiskarjalaisiakin toimijoita on paikalla, joten kuulumisia voi käydä vaihtamassa tuttujen kanssa ainakin Viinijärven Kiven, Visitkarelia.fi:n, Artic storen tai liperiläisen leipomon osastolla. Nämä bongasin messuhallin käytäviltä, muitakin lienee paikalla.

Itselläni suurin mielenkiinto kohdistuu tietenkin Oma piha -messuihin, joiden pohjalta syntyy juttuja muun muassa toukokuun Piha ja puutarha -liitteeseemme. Materiaalia riittää tältä reissulta purettavaksi tänne blogiinkin, mutta nyt lähden ostamaan vielä liljan mukuloita, ja tsekkaan kukkasidonnan SM-kisojen tilanteen ennen kuin lennän takaisin kotiin. Harmi, ettei käsimatkatavaroissa saa millään tuotua muutamia taimia, joita sydän halajaisi, mutta toisaaltahan tuleepahan sitten kesän kynnyksellä tuettua paikallisia yrittäjiä...paitsi, saakohan kerrattua, punertavaa jouluruusua meillä päin mistään? Entä kvitteneitä?

Keväistä viikonloppua joka tapauksessa!

 

 

 

 

 

Samaan aikaan keskuksessa on

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi