play

Siideripissis viimeisteli verityön

Olli Sorjonen

Kevät 2012 jää historiankirjoihin vuotena, jolloin jo jonkin aikaa henkitoreissaan kitkutellut suomireggae lopetettiin niskalaukauksella.
Noin 15 vuoden ikään ehtineen musiikkityylin tappoivat samat henkilöt, jotka sen olivat synnyttäneetkin.Traaginen tapahtumasarja sai silloin vielä hyvältä vaikuttavan alkunsa vuonna 1997, kun Soul Captain Band perustettiin. Toki reggaeta oli ollut suomalaisessa musiikissa aiemminkin, mutta nyt Jamaika ja Suomi löivät kättä uskottavasti, hyvillä biiseillä ja jopa omaäänisesti. Enää korvat eivät punastuneet Riki Sorsan Reggae Ok -tunnelmissa ja pahin Jamaikan ja Afrikan matkiminenkin oli saatu alan piireissä kuriin. Samaan aikaan myös esimerkiksi Puppa J. porukoineen loi hienoa reggaeta. Seurasi parin vuoden nousukausi ja laadukkaan musiikin runsaudensarvi.

Hyvin nopeasti nousukauden jälkeen Jukka Poika päätti myyttisen Kronoksen tavoin kuitenkin syödä lapsensa. Ensimmäinen vakava murhayritys oli vuoden 2007 Pläski-hitti, joka ei onnistunut musiikkityyliä kuitenkaan kuoppaamaan.  Apuun tarvittiin toinen suomireggaen suuruus ja Soul Captain Band -konkari Nopsajalka. Elokuu-yhtyeen renkutus Soutaa huopaa haavoittikin vielä murrosiän tuskissa pyörivää reggaeta kuolettavasti, ja Jukka Pojan oli helppo viimeistellä verityö kappaleellaan Siideripissis. Kaipaamaan jää sekalainen seurakunta musiikin ystäviä ja syyttömänä vierestä hirveyksiä seuraamaan joutuneita muusikoita, kuten Puppa J. ja Raappana.