play

Somasti Ilosaaressa

Mia Rouvinen

Olen mielenkiinnolla seurannut Ilosaarirockin somistusta vuosien varrella ja odottanut, mitähän tällä kertaa on keksitty. Tänä vuonna en malttanut odottaa rokkiin saakka vaan kävin kurkkaamassa valmisteluja etukäteen. Voin sanoa, että hyvältä näytti ainakin päälavan alueella ja vipissä, joissa ehdin pyörähtää kameran kera. Raikasta, värikästä, energistä, seppomaista ja rokkaavaa!

Jos kotona joskus tuntuu siltä, että tilaa ei ole mitenkään riittävästi kaikkiin haluttuihin somistuksiin, niin Laulurinteen katsomossa tunnetta ei kyllä tule. Päinvastoin.
Somistusvastaava Maija Eskelinen kertoi, että hänellä on menossa viides vuosi rokin somistuksessa, ja silmä on kehittynyt: mikään pieni ei katsomon mittakaavassa toimi. Hän pitää katsomoa kuitenkin yhtenä vahvuutena: monilla muilla festareilla vastaavaa, monien mahdollisuuksien tilaa ei ole. Hän myöntää, että samalla somistuksella olisi helppoa mennä vuodesta toiseen, mutta festariväen yllättäminen on aina kivaa.

Tänä vuonna päälavan alueella nähdään muun muassa ruudullisia kuutiota, jotka on tehty sähköputkista ja palonestoaineella käsitellystä hallaharsosta. Viikonlopun jälkeen putket kerätään talteen tulevien vuosien projekteja varten. Päälavan alueella loistavat väreistä punainen ja keltainen sekä niitit mieleen tuova hopea - isot folioidut alueet, joille tulee kynttilöitä.

Rentolavaa somistavat puolestaan vanhat fillarit. Ne symboloivat paitsi poppareiden ekohenkisyyttä myös Joensuuta, joka on mainio pyöräilykaupunki.

Vipissä ollaan tänä vuonna värikkäissä ja hieman trooppisissakin tunnelmissa. Muodikas ja tämän vuoden rokki-ilmeessäkin vahvasti esillä oleva keltainen tuo muutoin hieman hämärään sisätilaan valoa ja energiaa. Valo on esillä myös konkreettisesti Valoparta-yrityksen valojen muodossa.

Tilan somistuksesta vastannut Riikka Simonen on tiimeineen tuonut tilaan myös ihanan värikkäitä sohvia tyynyineen, palmuja ja perhosia sekä muutamat aivan loistavat viiksipystit. Niiden äärellä rokkivieraiden kamerat räpsyvät aivan varmasti.
Ihania pikkukeitaita on myös vipin ulkotilassa: ruokovarjostimet ja nimmaripöytä sekä rantatuolit  ja upea näkymä uudelle alueelle ja Pyhäselälle.

Pääsin kurkkaamaan myös artistien lepotilaan, joka on vipin kupeessa. Sitä teemoittavat - yllätys, yllätys - tähdet. Aasialais- ja kasarivivahteen tilaan tuovat värikkäät riisipaperivarjostimet. Kyllä kelpaa artistien rentoutua ja ladata itseensä uutta virtaa.

Kuvagalleriassa kuvia somistusvastaava Maija Eskelisen, somistuskoordinaattoreiden Päivikki Jaakkosen, Petrus Makkosen ja Jarno Pitkon sekä somistustalkoolaisten työn tuloksista. Jään innolla odottamaan, miltä kaikki näyttävät valmiina.