play

Häiveperhonen

Hannu Kauhanen

Perhosten katselu on jäänyt tältä kesältä aika vähiin. Eikä niitä nyt hirveän paljon ole näkyvissä ollutkaan, nokkosperhosia sentään jonkin verran, samoin pihlajaperhosia, sinisiipiä, hopeatäpliä ja muita sellaisia.

Yhtään ritariperhosta ei näkökenttään sattunut juhannuksen tietämissä. Missä ovat amiraalit, neitoperhoset? Sitruunaperhosia on viime päivinä näkynyt ihan kevään malliin.

Suruvaipat varmaan ilmestyvät taas kohta, samoin haapaperhoset, joita ei kohdalle ole sattunut vielä yhtään.

Uusi tuttavuus osui kuitenkin kohdalle linturetkellä Raaseporissa. Se oli kuvassa oleva häiveperhonen, kovasti haapaperhosta muistuttava, mutta kuitenkin aivan oman näköisensä laji. Pohjois-Karjalaankin häiveperhoset ovat viime vuosina levinneet, mutta täälläpäin se on toistaiseksi jäänyt bloggaajalta näkemättä.

Viime päivinä kelit ovat suosineet perhosten lentelyä ja niiden näkemistä. Ja kun tässä nyt loma torstaina käynnistyy, toivottavasti perhosten lento jatkuu pitkälle syksyyn. Eihän siihen tarvita muuta kuin lämpimiä kelejä ja auringonpaistetta.

Jos virtaukset toisivat samaan syssyyn joitakin lintuharvinaisuuksia kaakosta, niin mikäs sen kivempaa. Hyvää loppukesää!