Keskiviikko, 23.9.2020 
Minja, Miisa, Mielikki
Tykkimiehen linnut

Sinitiainen katsoo peiliin nyt, toisin kuin Katainen, Sipilä, Soini tai Urpilainen

  • Hannu Kauhanen

Hah. Vapun alla julkistettiin sopivasti tiedot puolueiden kannatuksesta, ja jo pitkään iltapäivälehdet ovat tehneet seuraavaa pääministeriä milloin Timo Soinista, milloin Juha Sipilästä. Nythän jälkimmäinen heistä on jo supersuosikki seuraavaksi pääministeriksi.

Vaalit ovat kahden vuoden päästä. Miksi tässä hölistään tällaista nyt kaiken keskellä, kun selvästikin Euroopalla ja myös Suomella menee kovin huonosti? Onko Messias saapumassa kahden vuoden päästä, vai pitääkö hallitus hajottaa aiemmin? Espanjassa menee kuulemma vähintään yhtä huonosti kuin Suomella 20 vuotta sitten.

SDP ja kokoomus ovat hädissään. Turhaan, olihan kepunkin kannatus jossain 13 prosentissa muistaakseni pari vuotta sitten. Ja nyt sitten ollaan suurin puolue.

Olikohan kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujunen vai kuka, joka viimeiset gallup-tulokset kuultuaan loihe lausumaan: nyt pitää katsoa peiliin.

Mutta koska tämä on lintublogi, tässä neuvo peiliin katsomisesta vaikkapa kokoomukselle ja demareille. Sinitiainen siinä katsoo itseään peilistä.

Punatulkutkaan eivät tiedä kannatusasteista mitään. Odotellaan seuraavia jonninjoutavia gallup-kannatustuloksia, muuttuvat ne taas. Aivan varmasti. Vappu Joensuun torilla oli tänään mukaansa tempaava, säästä huolimatta.

Vaalit ovat kahden vuoden kuluttua. Ei tuo sinitiainenkaan ole niin itseensä kiintynyt, kun nyt vaan auton sivupeilistä heijastuva kuva hellyttävän linnun sai sen itsestään kiinnostumaan. Ehkä tuokin omansa löytää.

Peiliin katson, mutta " lajia" en vaihda. Niitä on nyt 348. Sinitiainen yksi niistä, punatulkku tietysti toinen.

Eduskuntavaalehin paneudun vajaan kahden vuoden päästä. Jos sittenkään. Riippuu vähän sinitiaisista ja punatulkuista.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi