Keskiviikko, 23.9.2020 
Minja, Miisa, Mielikki
Miumaun Kotkotuksia

Kohdennettu rasvanpoltto, tuo ikuinen haave

  • Mia Rouvinen

Jutta ja superdieetit -ohjelmaa talvella katsoessani kiinnostuin Hypoxista, ja nyt kesän alussa sain tietää, että sellainen studio on avattu Joensuuhunkin. Eikun nettiin penkomaan tietoa ja sitten kokeilemaan!

Viime syksynä alkaneen elämäntapamuutoksen myötä kiloja on sulanut kropastani pois kymmenen, mutta sitkeät rasvakertymät huutelevat yhä liian lihan linnakkeistaan muun muassa takamuksessa, reisissä ja vatsassa.
Aina sanotaan, ettei rasvaa voi polttaa paikallisesti, mutta varmasti moni laihduttaja tietää, että viimeistään maaliviivan häämöttäessä siitä alkaa unelmoida. Jos reisien pehmukkeet eivät kutistu ruokavaliolla ja liikunnalla, niin entäpä muilla keinoin?

Hypoxia, kuten kolmisen vuotta sitten testaamaani kavitaatiotakin, myydään aluksi sarjahoitona, jonka lisäksi tulevat kotiohjeet. Sen jälkeen ei saa esimerkiksi saunoa eikä heti syödä, kun taas vettä pitää muistaa juoda kunnolla.
Studiolla käydessäni kuulin, että vaikka menetelmä on Suomessa vielä melko uusi - studiota on vain kahdeksan - niin se on käytössä jo yli 40 maassa ja 3000 toimipisteessä.

Kiinnostavuutta kuvioon tuo liikunta. Menetelmässä vaihtelevaan ali- ja ylipaineeseen yhdistetään liikkuminen kevyellä sykkeellä. Vaihtoehtoina ainakin Joensuussa on pyörät tai juoksumatto.
Ennen urheiluosuutta pukeuduin sukellus- tai avaruuspuvun kaltaiseen pukuun. Napakalle laitettavan puvun sisällä ilma pumppaa ees taas ja virkistää oloa. Pumppaus eli vaihteleva ilmapaine virkistää esitteen mukaan verenkiertoa, ja penkistä noustessa olo olikin energinen. Pyörän polkeminen kevyellä sykkeellä oli minulle spinning-tuntien jälkeen hankalaa, sillä touhussa ei tullut testikerralla edes hiki. Jotakin kuitenkin tapahtui, sillä koko illan oli aivan kamala jano - ja vessahätä.

Sarjahoito maksaa useamman satasen, mutta hinta vaikuttaa olevan linjassa samantyyppisten, ei-kirurgisten hoitojen kanssa. Itselle siitä jäi kiinnostuksen kipinä, sillä ainakin telkkariohjelmassa sillä saatiin hyvin senttejä pois.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi