Keskiviikko, 23.9.2020 
Minja, Miisa, Mielikki
Leipää ja sirkushuveja

Äiti oli soitettava apuun

  • Olli Sorjonen

Makkaran tekeminen kotona ei ole varsinaisesti vaikeaa, mutta se voi olla työlästä, sain huomata tämän päiväistä ruokasivua tehdessäni. Luonnonsuolta ei saanutkaan oletetusti kauppahallista, mutta sieltä osattiin onneksi neuvoa kääntymään Polvijärven Liha-aitan ja Karelian lihajalosteen puoleen.

Suolet sain lihajalosteelta ja yleiskoneen lihamyllyineenkin lopulta kaverilta lainaksi. Mutta. Myllyssä ei ollutkaan makkarasuutinta, enkä ollut tajunnut sitä etukäteen tarkistaa. Noh, ei kun leivosten koristeluun tarkoitettu pursotinpussi kaupasta ja makkara valmiiksi käsipelillä, ajattelin.

Seuraavaksi sakkasi sähköinen lihamylly. Noh, ei kun vanha käsimylly ja lihasta peliin. Pursotus ei onnistunut sekään, sillä suulakkeet olivat väärät. Tässä vaiheessa oli soitettava äiti apuun. Lopulta saimme makkarat pursotettua, vaikkakin ensikertalaiselta meni suolta hukkaan metritolkulla. Lopputulos oli onneksi vaivan väärti. Alkukesän Helsingin-reissulta mukaan tarttui sitten käsikäyttöiseen myllyyn suunnitellut pursottimet, joiden avulla juhannusmakkaroista tuli, noh jos sallitaan, täydellisiä. Ja nyt apuun ei tarvittu enää äitiäkään. Jotain alkukantaista riemua makkaran tekemisestä saa, hyvän maun lisäksi.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi