Keskiviikko, 23.9.2020 
Minja, Miisa, Mielikki
Miumaun Kotkotuksia

Näpräystä Ilosaarirockia varten

  • Mia Rouvinen

Viime vuonna ompelin itselleni Ilosaarirockiin mekon trikootopista ja kahdesta suuresta huvista, tänä vuonna projektina on tietenkin kuumin rokkivaruste eli farkkuliivi. Sopivan farkkutakin löysin jo rokkiystävälliseen hintaan eurolla kirpputorilta, mutta muuten projekti on yhä suunnitteluvaiheessa. Vielähän tässä on aikaa, viime vuonnakin mekko valmistui perjantaiyönä.

Takin muodonmuutosta liiviksi hidastaa päättämättämyyteni: tehdäkö niitein koristeltu kovisliivi vai pitsein somistelu pehmoliivi vai jotakin niiden väliltä. Pehmoliiviä puolustaa se fakta, että kotona on pitsiä, virkattuja kukkia ja muuta romanttista materiaalia vaikka kuinka. Sen sijaan niittejä ei ole kuin muutama ja selkälippukin puuttuu. Onneksi yleissopivia rintamerkkejä on sentään jossakin läjä.
Liivistä olisi kuitenkin hyvä saada sellainen, että sitä huvittaa pitää myöhemminkin.

Liiviasiaa pohtiessani sain sentään tartuttua Marttojen ja Poppareiden haasteeseen ja virkattua muutaman isoäidinruudun festareiden somistukseen. Jämälankakassissa oli aika tummia sävyjä sukkien jäljiltä, mutta toisaalta musta lanka toi ehkä ripauksen rokkia tilkkuihini.
Innostuin ruuduista taas niin, että ehkä saan vihdoinkin muutama vuosi sitten aloittamani peiton valmiiksi. Tai sitten en, mutta turha stressata keskeneräisistä käsitöistä, kun uusiakin projekteja pukkaa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi