Sunnuntai, 20.9.2020 
Varpu, Vaula
Leipää ja sirkushuveja

Sushia saa jo, seuraavaksi sitten se venäläinen ravintola

  • Olli Sorjonen

Joensuu otti ison askeleen kohti valoisampaa tulevaisuutta, kun kaupunkiin avautui alkuviikosta sushiravintola. Ruuan tasosta en osaa vielä sanoa mitään, sillä en ole ehtinyt käydä ravintolassa syömässä. Aluksi Caesar & Sushi -ravintolasta sushia saa vain lounaaksi ja valmiina laatikkoannoksena, mutta koska sushit on tehty paikanpäällä tuoreista raaka-aineista, ollaan jo nyt voiton puolella.

Sushiravintolan kaupunkiin tulo on merkittävää myös siksi, että maailmalla sushia saa jo selvästi Joensuuta pienemmistäkin tuppukylistä. Vaikka tämä ei mikään kilpailu tietysti olekaan, on tärkeää, että mahtavaa ruokalajia saavat nyt joensuulaisten lisäksi sen syömiseen tottuneet turistit. Sushin suosiosta kertoo jotain se, että ainakin pari vuotta sitten maailmaan perustettiin eniten juuri uusia sushiravintoloita, ei esimerkiksi pitserioita tai ranskalaisia ravintoloita. Käsittääkseni sushiravintoloita perustettiin jopa enemmän kuin hampurilaispaikkoja, joka on huikea saavutus länsimaisessa roskaruokakulttuurissamme. Täytyy siis toivoa, että joensuulainen Caesar & Sushi taikoo herkkunsa ammattitaidolla ja löytää asiakaskuntansa ja jää pysyväksi osaksi ravintolakenttää.


Sillä kyllä eksoottisellakin ruualla voi Joensuussa pärjätä. Tästä toimii esimerkkinä Joensuun liitoskunnassa, Enossa sijaitseva Pizzeria Dona joka myy kinkkupitsan lisäksi myös rakkaudella tehtyä intialaista ruokaa. Vaikka ravintola sijaitsee 35 kilometrin päässä Joensuun keskustassa, noin 6000 asukkaan Enossa, on se löytänyt intialaiselle ruualleen vakioasiakaskunnan, vaikka tili tuleekin edelleen pitsasta ja kebabista. Ja ruoka siellä on todellakin loistavaa ja ammattitaidolla tehtyä. Suosittelen lämpimästi kesäreissua Enoon. Tästä ravintolasta on kohkattu jo pitkään sosiaalisessa mediassa. Eikä syyttä.


Yhtä tämä kaupunki kuitenkin edelleen huutaa. Ja sitä tunnun minäkin huutavan vähintään joka toisessa blogauksessani. Venäläinen ravintola. Joensuussa asuu paljon venäläistaustaista väestöä ja täällä käy paljon venäläisiä turisteja. Ja venäläinen ruoka on älyttömän hyvää. Joensuu tarvitsee venäläisen ravintolan.

Tilaa Digi-Karjalainen kahdeksi viikoksi maksutta