Keskiviikko, 23.9.2020 
Minja, Miisa, Mielikki
Leipää ja sirkushuveja

Ruokatärppejä Joensuu-Helsinki-ajomatkalle

  • Olli Sorjonen

Joensuun ja Helsingin välinen ajomatka on monelle tuttuakin tutumpi.
Onneksi matkan varrelta löytyy yllättäviä tauko- ja herkkupaikkoja, joten kiekkoilijoidenkin karsastamiin aakkospaikkojen noutopöytiin ei tarvitse turvautua, jos ei halua. Jos haluaa, niitä on runsaasti tarjolla.

Karvion kanavan huoltoasemalta saa loistavaa, paikan päällä paistettua vuokaleipää. Kannattaa ostaa useampi limppu pakkaseen.

Varkaudessa Severi tarjoaa varmasti vatsan täyttävän seisovanpöydän ja legendaarisia, leivitettyjä huoltoasemalätkiä.

Vähän ennen Mikkeliä janoista kanssamatkustajaa, ei tietenkään kuskia, hellii symppiskapakka Pub Olokorjaamo. Pubin logolla varustettu paita on merkki yberhipsteriydestä, ehkä.

Kuortissa on Chili. Pieni grillipitseria ei ole enää omistajan vaihdosten myötä aivan huippuvuosien iskussaan, mutta edullinen juustohampurilainen kyllä haukkuu hintansa. Chilissähän se Idols-Agneskin ennen vanhaan pitsoja paisteli. Peruspitseriatarjontaa täydentävät lihapullat, kanansiivet ja intialainen ruoka.

Heinolasta löytyy aivan valtatien vierestä loistava lähiruokakauppa ja kahvila-ravintola Heila. Kaukaa viisasti kaupassa myydään myös kylmäkalleja ja kylmälaukkuja, joten kaukomatkalainenkin voi polttaa rahansa lähilihaan ja pientilojen juustoihin.

Kyllä näillä pysähdyksillä jo yhden Helsingin-reissun jaksaa. Ja Lappeenrannan kauttahan Helsinkiin eivät aja kuin rekkakuskit.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi