Tulosta tämä sivu
Tykkimiehen linnut

Nunnatasku vihdoinkin Pohjois-Karjalassa!


Viimeinkin se löytyi Pohjois-Karjalasta, nimittäin nunnatasku tänään tiistaina 24. syyskuuta 2013. Paikkana Outokummun Alavi ihan siinä Kuopiontien varressa ja linnun löytäjänä sikäläinen lintuharrastaja Lassi Vänskä.

Ensimmäiset bongarit ehtivät paikalle Joensuusta reilusti alle tunnissa, me Enossa retkeilemässä olleet hieman myöhemmin. Välillä kadoksissa ollut lintu löytyi kuin löytyikin erään maatilarakennuksen harjalta pudotakseen uudestaan jonnekin piiloon. Kohta nunnatasku hyppäsi jälleen esiin, ja sen jälkeen sen liikkeitä saatiin seurata kaikessa rauhassa. Komea lintu tämäkin!

Kun nunnatasku löytyi, samoihin aikoihin ilmoitettiin samoin Outokummun Suvisrannantieltä havainto mahdollisesta arotaskusta. Pitihän sekin käydä katsomassa, mutta alkuiltaan mennessä epäselväksi jäi, oliko tämä Osmo Heikkalan sinänsä kiintoisa löytö aito arotasku, risteymä vai kenties vain epätyypillisen vaalea kivitasku. Saapa nähdä, miten käy. Kova laji on arotaskukin, vaikka se onkin Pohjois-Karjalassa tavattu ainakin kaksi kertaa.

Nunnatasku on pitkään ollut bloggaajan toivelistalla, ja nyt se sitten toteutui, vieläpä noin läheltä. Onneksi ei tullut lähdettyä viikonloppuna Kristiinankaupungin Domarkobbanin saarelle, jossa nunnatasku myös tuolloin nähtiin.

Kyseessä oli bloggaajan tämän vuoden viides elämänpinna, aiempina isohaarahaukka, kettusirkku, ruskosotka ja kenttäkerttunen.

Ja koska kyseessä oli 350:s elämänpinna, siis eräänlainen juhla- ja ainakin tasalukupinna, niin sen kunniaksi kohta poksautamme auki tavallista paremman kuohuviinipullon.
 

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi