Keskiviikko, 23.9.2020 
Minja, Miisa, Mielikki
Miumaun Kotkotuksia

Ideoita ja innostusta Taikasormet-messuilta

  • Mia Rouvinen

Käsityöt kiinnostavat yhä useampaa - niin tarvikkeina kuin valmiina tuotteinakin. Se kävi ilmi Joensuussa viikonloppuna 10. kertaa pidetyillä Taikasormet-messuilla, joille piti ihan jonottaa sisälle. Vaikka tällä kertaa vain pyörähdin messuilla, niin kassiini ehti kertyä täytettä sekä nippu käyntikortteja muistuttamaan tuotteista ja ideoista, joihin en kunnolla edes ehtinyt perehtymään. Toki tarjontaa olisi voinut olla enemmänkin, sillä messuille on ostettava sisäänpääsylippu, mutta onneksi kattaus oli monipuolinen.


Tarvikkeiden sijaan bongailin lähinnä valmiita tuotteita, sillä inspiraation iskiessä tykötarpeita löytyy moneen työhön valmiiksi kotontakin. Kauniita heijastimia oli tarjolla useammassakin myyntipisteessä, mutta etenkin rintanappimalliset herättävät kiinnostukseni (kuvagalleriassa pari esimerkkiä). Heijastimia voisi tehdä itsekin pukinkonttiin, sillä niitä tarvitsee jokainen.


Tarjolla oli paljon kiinnostavia koruja, kuten House of Simonen nahkakorut, Mariel Designin korvakorut, Laurasen pennikorut ja Handmade by Heinin kameet - ja kaikki suomalaista käsityötä! Villa oli taipunut useassa kojussa kauniiksi koruiksi. Modernilla otteella tehtyjä, osin villaa hyödyntäviä kaulakoruja oli myynnissä myssyjen ohella Stailicin kojussa. Korut kiinnostavat aina, vaikka itse olenkin todella surkea käyttämään niitä muutoin kuin juhlissa. Hyvälle ystävälle sen sijaan voisi harkita lahjaksi vaikka herkullisia kakkukorviksia.


Muista tuotteista huomioni onnistuivat saamat kuopiolaiset Örkit, joita oli niin koristeina kuin käyttötuotteinakin sekä jyväskyläläisen Riiminka designin kännykkäpussit ja laukut. Vaikka valikoima on laaja, ne ovat kuulemma yritykselle sivutuote - päätuotteita ovat vaatteet.


Olin messuilla liikkeellä ehkä yllättävänkin jouluisin ajatuksin, mutta niin oli varmaan moni muukin, sillä nyt on vielä aikaa tehdä osa lahjoista itse. On myös mukava antaa lahjaksi jotakin käsintehtyä ja kotimaista. Onkin mainiota, että monilla messuilla olleella yrityksellä on myös verkkokauppa, josta voi tehdä hankintoja, jos jokin jäi mieltä kutkuttamaan.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi