Keskiviikko, 23.9.2020 
Minja, Miisa, Mielikki
Tykkimiehen linnut

Valkoselkätikka yllätti Kanervalassa

  • Hannu KauhanenNaapureilta oli korviin kantautunut jo parin, kolmen viime talven ajalta epäilyksiä ja jopa varmoiksi sanottuja tietoja pihalla käyneistä valkoselkätikoista. Havaintoja oli tehty Linnunlahdella, Otsolassa ja Kanervalassa aika pienellä alueella. Voisivatko olla tosia? Omalla kohdalle tuota uhanalaista tikkaa ei tällä alueella ollut koskaan osunut.

Kunnes osui tänään maanantaina kotiin jalkaisin autoliikkeestä palatessa puolenpäivän aikaan. Kanervakadun päässä olevassa talossa siinä ihan Kanervalan legendaarisen pallokentän tuntumassa on ruokinta, jota piti pysähtyi hetkeksi katsomaan, vaikkei kiikareita mukana ollutkaan.

Omenapuun juuresta löytyi tikka. Käpytikka varmaankin, mutta katsotaan nyt kuitenkin… varovasti hissukseen lähemmäs, alle kymmenen metrin päähän. Onko kupeilla viiruja? Kyllä taitaa olla… vielä pari metriä lähemmäs ja toden totta: päälakikin on punainen.

Siinä se nyt sitten oli, komea valkoselkätikkakoiras aivan tässä omalla asuinalueella. Kipin kapin kotiin kameraa hakemaan ja takaisin. Ensin näytti kuin lintu olisi hävinnyt, mutta sen vaimeaa ”gyb”-ääntä kuului jostain läheltä. Ja niin tikka löytyi toisen omenapuun tyveltä ruuanhakupuuhistaan. Jonkinlaisia räpsyjä ehti saada, kunnes lintu  nousi lentoon ja katosi Kanervakadun toiselle puolelle.

Kotiin palattua heti pakastimelle ja ihrankimpale roikkumaan omaan omenapuuhun. Kyllä se vielä tuohonkin osuu.

Mukavaa, että tuossa on tuo kunnon metsä Ahmankadun ja Vanamokadun välissä. Siinähän alkaa olla jo lahoavia puitakin, valkoselkätikalle oikein sopivia. Toivottavasti kaupungilla ei ole taas jotain uusia kaavoitusaikeita…
 

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi