Keskiviikko, 23.9.2020 
Minja, Miisa, Mielikki
Miumaun Kotkotuksia

Vuoden viimeiset kirjavinkit neulojille

  • Mia Rouvinen

Päättymässä on jälleen huikea kässäkirjavuosi. Tuntuu, että tänä vuonna on julkaistu paljon etenkin neulomis- ja virkkauskirjoja - tai sitten oma mielenkiintoni on vain kohdistunut niihin.

Syksyn kirjoista on käsissäni on pyörinyt etenkin Jonna Hietalan Kerällä (WSOY). Kirja tarjoaa 45 nopeaa ohjetta kotiin ja ylle. Parasta siinä on hyvä tunnelma ja rento ote. Esipuheessa Hietala toteaa, etteivät käsityöt ole niin vakavia. "Kavennus väärässä paikassa tai nurja silmukka oikean paikalla - anna olla ja kavanna seuraavalla kerralla oikeassa paikassa tai melkein paikassa: lopputulokseen yksittäisillä pikkuerheillä ole mitään merkitystä." Minulla taas on tapana sanoa, että työstä pitää tunnistaa, että se on käsin tehty eikä teollinen tuote. Kirjan ohjeista verkkomainen t-paita on yksi niistä, joita kiinnostaisi kokeilla.

Toinen kotimainen syksyn kirja on Veera Välimäen Lankaleikki (Atena). Kirjassa tehdään neuleita käsinvärjätyistä langoista. Ohjeilla syntyy pipoja, paitoja, villatakkeja, lapasia ja huiveja. Noin 20 ohjeen joukosta tekisin Juhlajakku-nimisen  neuletakin - jos minulla olisi vain tarpeeksi kärsivällisyyttä niin isoon projektiin.

Kolmas kirja, jota olen tänä syksynä pyöritellyt useampaankin kertaan on Bente Presterud Rövikin Sydämellisiä lahjoja neuloen (WSOY). Kirja on herättänyt monenlaisia tunteita: ensin olin siitä innoissani, onhan se kaunis kirja, sitten vähän pettynyt, sillä käytännössä kirjassa varioidaan vain kahta perusohjetta, mutta lopulta tulin siihen tulokseen, että kirja on ihan ok. Se osoittaa hyvin, miten eri materiaalit vaikuttavat lopputulokseen - ohjeita on yli 120, joten jokainen sydämien ystävä takuulla löytää mieluisan mallin.

Jos jollakulla on siis tarvetta neulomiskirjoille ja suuntana on kirjakauppa ennen joulunpyhiä tai sitten vasta tammikuun alennusmyyntien aikaan, niin toivottavasti näistä huomioista on jotakin apua. Vuoden virkkauskirjaksi nostan ehdottomasti Virkkurin, josta arvio on luettavissa tämän aamun (23. joulukuuta) lehdestä.

Oikein rentouttavaa joulua!

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi