Perjantai, 14.8.2020 
Onerva, Kanerva
Blogit

Mihin aika katoaa?

  • Mia Rouvinen

Viime kevät ja alkukesäkin olivat säntäilyä sinne, tänne ja tuonne. Kiire jäi päälle, joten pidin loppukesästä bloggaamisestakin lomaa. Olin yksinkertaisesti todella väsynyt. Alkuvuosi tarjosi paljon kiintoisia matkoja ja kohtaamisia mutta kiireen sivussa myös huolta ja murhetta. Piti vetää hetki henkeä ja etsiä jälleen hetkeen pysähtymisen taitoa.

Miten loma sitten meni?

Suunnitelmistani huolimatta en lähtenyt ulkomaille – en jaksanut edes pariksi päiväksi Tallinnaan, kun aloin miettiä, mitä sieltä pitäisi nostaa blogiin. Turhaa stressiä välttääkseni kävinkin sitten vain päivämatkalla Hangossa ja kohtasin uusia ihmisiä kotikulmillani Helsingissä. Vallan avartavaa ja rentouttavaa.

Lomalla päätin, että seuraavaa lomareissua en tee yksin, ja se päätös on pitänyt: lähden ystäväni kanssa parin viikon päästä rentoutuslomalle Berliiniin. Seuraavaa matkaa en ole vielä edes miettinyt – ehkä nyt on hyvä listata myös matkakohdeunelmia ja käydä toteuttamaan niitä. Olin tällä viikolla työmatkalla Italiassa vajaan vuorokauden ja tajusin, että saapasmaassa olisi pitänyt käydä jo kymmenen vuotta sitten. Aina se vain oli jäänyt. Ei jää enää. Ihana maa!

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Aika tuntuu katoavan mystiseen mustaan aukkoon, vaikka kyse taitaa olla enemmän siitä, että antaa välillä ajan pyörittää itseään.

Alkuvuoden kiire, uniongelmat ja liikuntaharrastusten hiipuminen pakottivat priorisoimaan, jotta lomalla saisi ladattua virtaa akkuihin. Metsälenkkejä koiran kanssa, luonnosta nauttimista, sopivasti ystävien seuraa, kirjoja ja tv-sarjoja ja säännöllistä elämää. Välillä tuntui mälsältä jäädä kotiin, kun tarjolla olisi ollut tilaisuuksia ottaa pari lasia ystävien kanssa kesäillassa, mutta jo kaksi pientä lasillista sotki yöunet välillä täysin, joten piti valita nukkumaan meno kello 23 niin kuin arkenakin. Valinnat kantoivat hedelmää, sillä nyt olen taas nukkunut paremmin kuin aikoihin. Jee!

Jos joitakin nautintoja tuli rajoitettua, niin toisia taas ei. Nautin meren tuijottelusta ja pääsin jopa veneilemään merelle ja Höytiäiselle. Superia! Söin lomalla superhyvää pitsaa monta kertaa. Suosittelen lämmöllä Helsingin uusia pizzerioita: Via Tribunalia, Daddy Greensiä ja Capperia. Ne tarjoavat napolilaista pizzaa (sitä voi kutsua pizzaksi!), mutta jokainen niistä on persoonallisesti omanlaisensa paikka. Ostin myös vihdoin pitsakiven ja jäin koukkuun 00-jauhoihin ja hitaaseen taikinaan, joten pitsaa tuli tehtyä kiitettävästi kotonakin.

Parasta pizzakin on jaettuna, kuten ruoka yleensäkin.

Töissä olen alkusyksystä kohdannut kiinnostavia ihmisiä, joista yksi on Maaretta Tukiainen. Sain hänen Hyvän mielen vuosi –tehtäväkirjansa, joka on oiva työkalu itsetuntemuksen lisäämiseen ja omien unelmien kartoittamiseen. Tämä on hyvä hetki elämässäni miettiä tarkemmin, mitä oikein tahdonkaan isona olla ja millaisia unelmia tavoitella.

Syksy tuo mukanaan varmaan vielä monia Suomi 100 –tilaisuuksia. Yksi juhlavuoteen liittyvä tapahtuma oli pari viikkoa sitten. Pohjolan Perintö –viinien lanseeraustilaisuus saman nimisen taidenäyttelyn avajaisten yhteydessä. Kiintoisat viinit suomalaiseen juhlapöytään. Etenkin valkoviini teki vaikutuksen.

Viinirintamalla tapahtuu muutenkin: Mikä Viini! –tapahtuma oli tällä viikolla Helsingissä, lokakuussa viinejä pääsee maistelemaan esimerkiksi Helsingin Kirjamessujen kanssa samaan aikaan olevilla Viini ja Ruoka 2017 –messuilla tai Vanhalla Ylioppilastalolla pidettävässä Grand Vin Helsinki 2017 –tapahtumassa, joka on uusi tulokas. Viinitapahtumien lisääntyminen on tervetullut ilmiö: oluttapahtumia on pääkaupunkiseudulla monta kertaa vuodessa, mutta ainakin minua kiinnostavat aina myös viinit ja mahdollisuus maistaa jotakin uutta ostamatta heti koko pulloa.

Sen sijaan, että ihmettelisin, mihin aika katoaa niin usein kuin viime aikoina olen tehnyt, pyrin päättämään entistä tarkemmin, mihin käytän aikani ja elämäni. Kuusijalkaisessa taloudessamme – jossa jaloista neljä kuuluu koiralle – pakkoja on vähän. Niitä ovat aamulenkki, työpäivä, iltalenkki ja nukkumaanmenoa pissilenkki. Siihen väliin mahtuu hyvin yksi uusi harrastuskin, kuten jooga.

Tuoreimmat kotkotukset Facebookissa ja Instagramissa @miumau77.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi