Perjantai, 14.8.2020 
Onerva, Kanerva
Blogit

Viking Line tuo joulubuffetiinsa raikkaita Pohjolan makuja

  • Mia Rouvinen

Kevyesti savustettua silliä, riistapataa sienillä, fermentoituja kasviksia ja mantelikeksejä lakkahillolla. Niitä ja montaa muuta sorttia on tarjolla tänä vuonna Viking Linen joulubuffetissa. Marraskuun puolivälissä laivoille tuleva menu on laivayhtiön keittiömestareiden ja Ruotsin kokkimaajoukkueen yhdessä suunnittelema. Klassisten jouluruokien rinnalle on tuotu kalaa ja kasviksia virkistävällä raikkaudella ryyditettynä.

Kokkimaajoukkuetta johtava Fredrik Andersson esitteli lehdistölounaalla joulumenun tarjottavia, joista hän nosti esiin muun muassa tyrnillä ja rosmariinilla maustetun sillin. Minulla on asennevamma silliä kohtaan, olen syönyt sitä ehkä kolmesti elämäni aikana, mutta maistamani pala oli erinomaisen maukas. Mukavasti hapan, kuten Andersson esittelikin, ja hyvä makukokemus.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lohta on kylmissä alkupaloissa tarjolla muun muassa Pohjolan tapaan valmistettuna sashimina, se oli hyvää, kuten kalakattaus kokonaisuudessaan. Samassa pöydässä kanssani istunut Viking Linen Helsingin aluepäällikkö Mette Lindroth kertoi, että Ruotsissa syödään jouluna paljon kalaa, mikä näkyy myös menussa.

Minulla on buffetruokaan yleensä kaksijakoinen suhtautuminen: nälän se vie kyllä tehokkaasti, mutta valtaosa ruoista on yleensä perushyvää, harvoin mitään ilotulitusta. Tämä menu toi kuitenkin useammankin makuelämyksen ja idean sovellettavaksi omaakin joulupöytään. Esimerkiksi kasviksia on tarjolla monelle tapaa: kukkakaali taipuu pikkupiiraiksi, punakaali juhlavoituu kanelin maustamana ja lehtikaali juuston ja pähkinöiden kera. Visuaalisesti vaatimaton paahdettu juuriselleri hasselpähkinämajoneesilla oli yksi ehdottomista makusuosikeistani koko buffetissa. Se keräsi kehuja myös muilta.

Gabriella-laivalla viime viikolla esiteltyyn menuun kuuluu myös karkkibuffet, jossa on kuorrutettuja manteleita ja makeisia. Myös buffetin juustovalikoima on hyvä, joten jälkiruokavaihtoja on tavallista enemmän kaltaisilleni jälkiruokanirsoilijoillekin. Vierustoverini maistelivat rosetteja kermalla ja hilloilla, ja pitivät ideasta ja mausta.

Joulunpyhiin saakka tarjolla oleva, nelisenkymppiä maksava joulupöytä on laajimmillaan Viking Linen pitkillä risteilyillä, jolloin linjastolla on yli 70 sorttia. Tallinnan-laivoilla buffettiin kuuluu viitisenkymmentä erilaista tarjottavaa, mutta hintakin on edullisempi. Minusta ainakin tuon laajan kattauksen hinta-laatusuhde on kohdillaan. Menun kanssa voi ostaa ruoalle myös laivan viinejä pakettihintaan, joka kuulosti viinien tasoon nähden erittäin kohtuulliselta. Ainakin itse tahdon juhlistaa juhlavampaa ruokaa tavallista paremmalla juomallakin. 

Loppuvuoden juhlakausi on vasta aluillaan, ja odotankin innolla, mitä uusia tuulia joulupöytään tarjolla on tänä vuonna. Omaan joulumenuuni tai pikkujoulutarjottaviin olen jo listannut Lidlin joulupressissä tarjotut punaviinipähkinät. Niistä lisää myöhemmin. Lisää kotkotuksia Facebookissa Miumaun kotkotuksia -sivulla. Saa seurata :)

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi