Perjantai, 14.8.2020 
Onerva, Kanerva
Blogit

Oikein hyvää kevätpäiväntasausta!

  • Hannu Kauhanen

Aurinko on jaksanut paistaa melkoisen kiitettävästi tänään tiistaina 20. maaliskuuta. Niin, ja nythän on kevätpäiväntasaus eli päivä, jolloin yö ja päivä ovat jokseenkin 12-tuntisia kumpikin kaikkialla maapallolla. Vastaava tilannehan koetaan seuraavan kerran sitten puolen vuoden kuluttua syyspäiväntasauksena.

Vaikka maaliskuu lasketaan jo kevätkuukaudeksi, kovin keväistä ei näillä kulmilla vielä ole eikä taida olla paljon muuallakaan Suomessa. Lunta on paljon, ja pakkasta riittää edelleen.

Kesykyyhkyt yrittävät kaivaa ravintoa ruokintapaikan alta. Kuitenkin auringon lämpö on saanut pieniä vesimääriä irtoamaan jääpuikoista, räystäiltä ja muilta antavilta paikoilta tänäänkin. Lunta myös jossain määrin haihtuu auringon lämmön vaikutuksesta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Eilen tosiaan oli ilo seurailla reippaiden tilhien ateriointia puutarhan omenapuilla. Tilhet olivat samoissa puuhissa tänäkin aamuna, jolloin oli vielä pilvistä ja lunta satoi.

Nyt juolahti mieleen yrittää taltioida niitä kännykkäkameran videolle, ja alinna otos tilhien aamuisesta touhuilusta sirinöineen.

Vähitellen keli poutaantui ja aurinko alkoi paistaa, mikä todella tekee pakkasen painamalle mielelle hyvää.

kevatpaivanblogi2

Maanantai-iltana oli ihana kuunnella, kun kaksi mustarastasta lauloi jo oikeaa kevätlaulua. Kaunista huiluttelua kesti aikansa ennen pimeän tuloa, ja samanlaista laulua oli kuultu illalla myös muutaman sadan metrin päästä Rauhankadulla.

Tänään iltapäivällä ulkorappusilla seistessä taivaalta kuului kuin kuuluikin harmaalokin huuto, vain yhden kerran, mutta kuitenkin. Sekin iloinen merkki kevään lähestymisestä.

Kylmiä kelejä piisannee vielä joksikin aikaa, pääsiäiseksikään ei taida olla t-paitakelejä luvassa. Ei siis hosuta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi