Sunnuntai, 20.9.2020 
Varpu, Vaula
Tykkimiehen linnut

Tilhet palasivat ruokailemaan omenapuihin – uusi video

  • Hannu Kauhanen

Tiistaiaamu 27. maaliskuuta oli vaihteeksi aurinkoinen. Keltanokkainen mustarastaskoiras kävi nokkimassa hangelle pudonneita talipötkylän murusia. Tiaiset ja viherpeipot lauloivat. Kesykyyhkyjä lensi kaupungin suunnasta pihamaalle. Närhi vinkui piilossa tuttuun tapaansa. Muutamilla variksilla ja harakoilla näytti olevan kylmän yön jäljiltä nälkä niilläkin.

Pitkästä aikaa ruokintapisteillä oli siis hieman vilkkaampaa. Omenapuissa näytti olevan muutaman päivän tauon jälkeen lievää tungosta, kun parikymmentä tilheä oli tullut syömään omenoita. Ne kyllä kelpasivat taas hyvin. Tilhi käsitteli aikansa aina yhtä omenaa kerrallaan, kunnes lennähti toisen kimppuun. Linnut lentelivät lyhyitä matkoja tuon tuosta, ja sirisivät pitääkseen toisiinsa yhteyttä.

Tilhien sirinä kuuluu alla olevalla videolla vaimeana. Tilhien lisäksi huonolaatuisella videolla kuuluu muutama sinitiaisen samoin sirisevä laulunsäe, talitiaisen kutsuääntä sekä loppupuolella myös viherpeippojen keskustelua.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lintujen äänimaisema on kevään edetessä runsastunut selvästi, vaikka kovin talvista edelleen on. Linnut aktivoituvat, kun päivä pitenee, ja auringonpaiste vain kiihdyttää vauhtia. Kaunis on auringonpaiste tuolla ulkona myös nyt keskiviikkona, ja kyllä se hieman kasvoja lämmittääkin.

Ensi viikoksi on taidettu lupailla lämpenevää, joten kyllä tämä tästä. Kohta on aika tilhienkin vetäytyä piiloon syrjäisiin metsiin, hajaantua parvista pareiksi ja alkaa pesiä.

Tilaa Digi-Karjalainen kahdeksi viikoksi maksutta