Perjantai, 14.8.2020 
Onerva, Kanerva
Blogit

Vesta löi ällikällä - tai paremminkin Vestan yleisö

  • Olli Sorjonen

Juuri debyyttialbuminsa julkaissut Vesta esiintyi lauantaina Joensuun Kerubissa. Levy on todella hyvä, joten pitihän se mennä paikan päälle kuuntelemaan, miltä Vesta kuulostaa livenä.


Tohkeilin Vestaa jo viime keväänä, kun tutustuin viimevuoden Ilosaarirock-tarjonnan ennalta tuntemattomiin nimiin.

Ihastuin Vestan ääneen ja nostin Vestan esille blogin festaritärpeissä. Viime kesäinen Ilosaarirock-keikka jäi itseltäni kuitenkin näkemättä haastattelukiireiden takia. Nyt oli siis mahdollisuus paikata tuo epäkohta.

Mainos alkaa
Mainos päättyyAjattelin, että Kerubissa paikalla on kourallinen indiefiilistelijöitä, sillä Vestan musiikki ei ole sitä ilmiselvintä listahittikamaa.

Ja mitä vielä! Kerubi oli loppuunmyyty jo ennakkoon. Mahtavaa.

Ilmeisesti kaikki uuden levyn myötä tehdyt keikat ovat olleet täpötäynnä yleisöä.

Ja mikä hienointa, valtaosa yleisöstä ei ole itseni kaltaisia miksauskopin luona kädet puuskassa analysoijia. Ei. Vestan yleisö lauloi kaikki biisit alusta asti mukana.

Laulaja-lauluntekijä tuntui itsekin olevan jos nyt ei yllättynyt, niin ainakin vilpittömän otettu yleisönsä hurmoksellisuudesta.


Ja se keikka. Mahtava. Hienoja sävellyksiä ja sovituksia. Hyvä bändi. Ja ennen kaikkea Vestan ääni ja sanoitukset. Omaääninen tekijä.

Onneksi Vestaa ei ole puristettu saman muotin läpi, kuin niin monta muuta lupaavaa artistia, joita ei meinaa erottaa toisistaan radiota kuunnellessa.

Tai siis ei Vestaa puristeta. Vesta itse puristaa. Keikalla näkyi myös positiivisella tavalla se, että kyseessä on suhteellisen tuore artisti.

Keikan kulku ei ollut rutiininomainen, vaan aidosti spontaaninoloinen.


Se, että Vestan keikka oli loistava, ei ole iso yllätys, onhan Lohtulauseita-levy niin kova.

Mutta se, että Vestasta on jo ensimmäisellä levyllään tullut isoja keikkapaikkoja loppuunmyyvä artisti, jonka sanoitukset lauletaan alusta saakka mukana, yllätti kyllä. Positiivisesti.

Onneksi Vesta nähdään tulevanakin kesänä Ilosaarirockissa.

Ei tarvita suuria ennustajanlahjoja toteamaan, että siitä tulee takuuvarmasti yksi festarin kovimmista keikoista.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi