Maanantai, 1.6.2020 
Teemu, Nikodemus
Tykkimiehen linnut

Avokado alkoi kasvaa, mutta onko tuo varsi vai juuri?

  • Hannu Kauhanen


Keväällä tuli kerran ostettua syötäväksi pari avokadoa. Hetken päähänpiston jälkeen pälkähti mieleen tarkistaa, voisikohan avokadoa kasvattaa tuosta isosta kivestä.

Ei kun tietoa netistä etsimään. Ja löytyihän sitä, tai ainakin siltä vaikutti. Paljon käytetyn hakupalvelun olikohan ensimmäinen tärppi oli eräs We Are Group -sivusto, jossa muun muassa näköjään annetaan ohjeet avokadon kasvatukseen kivestä.

Ja sitten toimimaan ohjeiden mukaan. Turha niitä tässä on käydä läpi, mutta lopputulema oli, että ruokasalin pöydällä on tuosta hetkestä pitäen seissyt iso lasipurkki, jossa avokadon kivi roikkuu neljän cocktai-tikun avulla kaksi kolmasosaa veden peitossa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ei tapahtunut mitään. Vesi käskettiin vaihtaa joka toinen päivä vähintään, ja tarvittaessa sitä olisi pitänyt lisätä, mutta eipä ole tarvinnut

Kului viikko, toinen, kolmas, neljäskin… Netistä saaduissa ohjeissa kehotettiin kärsivällisyyteen, sillä itäminen voi kestää viikkoja. Niin näköjään voi.

Kunnes viimein jokin aika sitten huomio kiinnittyi siihen, että haljenneesta avokadosta oli lähtenyt kasvamaan jotain vihreänpunertavaa. Se on alkanut viimeinkin kasvaa.

Mutta olisi luullut, että juuri kasvaa alaspäin veteen eikä ylöspäin, kuten nyt kävi. Nettiohjeissa osattiin kertoi sekin, että näinkin saattaa joskus käydä.

Kuvassa on ilmeisestikin juuri juuri, joka on kuvassa siis tuo keskeltä pystysuoraan noussut tumma tikku, nuo vaaleat neljä muuta ovat niitä cocktail-tikkuja.

Vai onko sittenkään, tietääkö joku kokeneempi? Jos tuo on juuri, alkaako myös varsi kohta kasvaa? Vai miiä tässä on tilanne?

Kuulemma kun juuri on noin kymmensenttinen, avokadon voi siirtää multaruukkuun, minkä jälkeen sen pitäisi alkaa kasvaa nopeasti. Eihän siitä mitään hedelmiä ikinä tule, mutta komean puun voisi sisätiloihin saada.

Jos kivi halkeaa kokonaan, se on avokadon loppu, neuvotaan We Are Groupin ohjeissa. Katsotaan miten käy.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa