Perjantai, 14.8.2020 
Onerva, Kanerva
Blogit

Norjan kirkot tulessa, Anna Eriksson kuoleman ja seksuaalisuuden pyörteissä ja paljon muuta mahtavaa - Rokumentin ohjelma on todella kova

  • Olli Sorjonen

Neljästoista Rokumentti-elokuvafestivaali on ohjelmistoltaan ehkäpä kovin koskaan. Yleensä olen kirjoittanut blogiin tärpit mielenkiintoisimmista leffoista, mitä festareilla esitetään. Tällä kertaa tärppilistalle voisi laittaa käytännössä kaikki tapahtuman esitykset, vain jokusen elokuvan valitseminen on harvinaisen vaikeaa. Noh, ehkä Kummelin Kultakuumeen voi skipata ilman suurempaa harmistusta...

Mutta käy nyt ainakin nämä katsomassa:

Anna Eriksson – M
Laulajana paremmin tunnettu Anna Eriksson on nyt myös elokuvantekijä. Debyytti alalle on vakuuttava, sillä Erikssonin elokuva Marilyn Monroesta valittiin Venetsian elokuvajuhlien kriitikkojen viikon kilpasarjaan. Eriksson on elokuvan ohjaaja, näyttelee sen pääroolin, on leikannut elokuvan sekä vastaa myös musiikista ja äänisuunnittelusta. Luvassa taide-elokuvaa isolla M-kirjaimella.
"M pureutuu intensiivisesti kuoleman ja seksuaalisuuden väliseen suhteeseen Marilyn Monroen myyttisen hahmon kuljettamana.", Rokumentin esittelyssä todetaan.
18.11.2018 kello 19.00. Tapio 2

Jonas Åkerlund – Lords of Chaos
Norja. Black metal. 1990-luku. Kirkot palavat ja ihmisiä kuolee. Mayhem. Burzum. Jonas Åkerlund.
Norjalaista black metal -maailmaa ruotiva fiktioelokuva nähdään Rokumentissa ensimmäistä kertaa valkokangaslevityksessä Suomessa.
"Ohjaaja ei ota tehtäväkseen sen kummemmin ihastella kuin tuomitakaan. Katsojalle jää paljon ajateltavaa."
14.11.2018 kello 19.00. Tapio 2

Teemu Nikki – Armomurhaaja
Armomurhaaja valittiin Suomen Oscar-ehdokkaaksi. Se on tarina siitä, kuinka eläimiä sivutyökseen lopettava Veijo saa mittansa täyteen ihmisten julmuudesta.
Makaaberia huumoria, hienoja näyttelijöitä ja hieno tunnelma. Ja tarina, joka ei todellakaan noudata niitä itsestään selvimpiä uria.
"Kaikesta näkyy ja kuuluu, ettei ohjaaja Teemu Nikki ole suostunut tekemään kompromisseja liehitelläkseen suurta yleisöä."
16.11.2018 kello 20.15. Tapio 4

Aino Suni – Ei koskaan enää
Syksyn puhutuin kotimainen dokumentti on räppäri  Mercedes Bentsosta eli Linda Roineesta kertova Ei koskaan enää. Väkivaltaa, machokulttuuria ja huumeita, mutta myös niistä selviytyminen ja niiden haastaminen.
"Bentson brutaalin raaoissa lyriikoissa käsitelläänkin muun muassa alistettujen naisten asemaa ja Lindan kokemuksia väkivallan maailmasta."
15.11.2018 kello 19.00. Tapio 3

John Carrroll Lynch – Lucky
Legendaarisen Harry Dean Stantonin viimeiseksi jäänyt roolisuoritus. Elokuvaa on kutsuttu miehen joutsenlauluksi ja jäähyväisiksi.
"Postuumisti julkaistava elokuva on kunnianosoitus ja nöyrä kumarrus pääosaa esittävän Harry Dean Stantonin yli kuusi vuosikymmentä kestäneelle uralle. Elokuva on kaunis ja filosofinen kuvaus vanhuudesta ja osoitus siitä, elämästä nauttimisen ei tarvitse loppua myöskään tarinan loppupuolella."
16.11.2018 kello 21.55. Tapio 4

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi