Tiistai, 10.12.2019 
Jutta
Tykkimiehen linnut

Hyönteishotellin ovet avautuivat tänään äitienpäivänä

  • Hannu Kauhanen

Eilinen lauantai 11. toukokuuta oli vuoden lämpimin päivä, kun kaakosta Moskovan suunnasta maakuntaan hönki sen verran lämmintä ilmaa, että helleraja meni rikki Ilomantsissa.

Tänään äitienpäivänä aamu oli hyvin kolea, pimeä ja sateinen, mutta päivän mittaan aurinko lämmitti keliä mukavasti. Kova tuuli sai hanhet lähtemään muutolle Joensuun yli.

Ja nyt oli aika siirtyä kesään hyönteishotellillakin. Koko talven asukkaita tiaisten hyökkäyksiltä suojannut pressu jouti jo pois. Asukkaat – muun muassa mesi- ja myrkkypistiäisten sekä erakkoampiaisten toukat – eivät olleet vielä kuorineet itseään savimajoistaan ulos, vaan kaikki näytti olevan hyvin, kuten kuvasta näkee.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Talvenvietto hotellissa näyttäisi sujuneen jälleen hyvin. Kunhan päästään kesäkuun tuntumaan, niin hotellin huoneista porautuvat ulos aikuiset, lentävät hyönteiset torjumaan kirvoja ja muita tuhohyönteisiä sekä pölyttämään kasveja. Nuohan juuri ovat ne syyt, miksi jokaisen kannattaisi rakentaa pihalleen tai parvekkeelleen hyönteishotelli.

Perhospuutarha alkaa olla valmis ottamaan vastaan kesän. Pari lanttu- ja sitruunaperhosta on näkynyt viime päivinä lennossa. Kasvi toisensa perään puhkeaa kukkaan.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa