Tiistai, 10.12.2019 
Jutta
Tykkimiehen linnut

Mehiläiset löytävät pölyttämään jopa 5–6 kilometrin päästä

  • Hannu Kauhanen

Viime päivinä Otsolassa on lennellyt erilaisia kukkia pölyttämässä runsaasti tarhamehiläisiä. Niitä ovat nähneet pihoillaan monetkin asukkaat.

Mehiläiset ovat vierailleet esimerkiksi voikukilla. omenapuilla ja tarhaomenapuilla. Parhaimmillaan niitä on näkyvissä kymmeniä yksilöitä, mikä merkitsee sitä, että lähialueella niitä on varmasti satoja.

Tiedossa ei ole, onko kenelläkään alueella mehiläispesiä, mutta ehkä sellainen joltakulta löytyy. Mehiläiset saattavat lentää kennopesistään pölyttämään jopa 5–6 kilometrin päähän ja osaavat palata takaisin mesikuorma mukanaan. Siitä ne sitten valmistavat makeaa hunajaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Naapuri osasi kertoa, että mahdollisesti lähin mehiläisyhdyskunta sijaitsee rautatieaseman läheisellä tontilla, jossa joku tarhaa mehiläisiä. Hyvinkin saattavat lentää sieltä Otsolan puutarhoihin ja takaisin.

Tarhamehiläisten lisäksi pölyttäjiä on onneksi lennossa muitakin. Myös ampiaiset tekevät tätä elämälle elintärkeää tehtävää, samoin erilajiset kimalaiset.

Myös muut pistiäiset heräilevät liikenteeseen: hyönteishotellin asukkaat nimittäin ovat alkaneet ryömiä talvipesistään esiin ja lähteä lentoon. Näitä ovat esimerkiksi vaarattomat erakkoampiaiset ja myrkkypistiäiset.

Paitsi pölytystyötä, pistiäiset tekevät muutakin arvokasta hävittäen esimerkiksi kirvoja ja tuhohyönteisiä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa