Lauantai, 4.7.2020 
Ulla, Ulpu
Tykkimiehen linnut

Harjaneilikoiden upeat värit pääsemässä oikeuksiinsa

  • Hannu Kauhanen

Tästä päivästä, tiistai 2. heinäkuuta, tulikin varsinainen puutarhapäivä kiitos osin hyvän, lämpimän ja aurinkoisen kesäsään.

Aiemmin kukista talteen otetuista siemenistä kasvatetut keijunmekot pääsivät pihalla vihdoin isoihin ruukkuihin, ja loppukesän ne saavat viettää ulkona. Saa nähdä, onnistuuko talvehdituttaminen sisätiloissa kuten aiemmin on käynyt.

Keijunmekkoja on nyt ulkopöydällä seitsemän, ja lisää siirrettävää jäi vielä huomiseksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

harjaneilikka2

Varhain keväällä kasvualustalle kylvetyt pillisipulin siemenet kasvattivat olohuoneessa pitkiä varsia, ja nyt oli aika laittaa nekin kunnon paikkaan ulos.

Vanteeton autonrengas täyteen ensin täyteen multaa. Kas kummaa, eipä ollut tullut huomattua, että sipulit ovat jo noin sentin mittaisia. Renkaaseen niitä mahtui seitsemän kappaletta ja viisi pääsi omiin erillisiin ruukkuihin. Huomiseksi riittää tätäkin puuhaa.

harjaneilikka3

Kasvimaalla perunanvarret ovat jo kymmenien senttien korkuisia, ja keltasipulin varretkin jo aika kookkaita. Porkkanat ovat alkaneet pilkistellä esiin nekin.

Puutarjan kukkivat kukat vaihtuvat pitkin kesää. Nyt on harjaneilikoiden (yläkuva), malvojen (toinen kuva) ja varjoliljojen (alakuva) vuoro. Ahde- ja nurmikaunokit ovat nupuillaan. Myös huopaohdakkeet kukkivat pian kauniisti.

Kesä etenee.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi