Lauantai, 4.7.2020 
Ulla, Ulpu
Tykkimiehen linnut

Kangassinisiipi, piippopaksupää ja nokimittari ehtivät lentoon, mutta...

  • Hannu Kauhanen

Kolean ja tuulisen, osin sateisenkin maanantain 8. heinäkuuta piristykseksi hieman muisteloita ja kuvia viime viikon torstain Enon Kaltimonjärven mökkipäivältä, jolloin myös oli tuulista, mutta lämmintä ja aurinkoista.

Itse asiassa lämpöä piisasi vielä eiliselle sunnuntaillekin, kunnes sitten yön myötä viileni. Tätä kuulemma jatkuu meteorologien mukaan tämän viikon, ja ensi viikolla on vielä kylmempää. Hrrh...

sinisiipiblogi2

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Parin viikon lomapätkälle sattui kuitenkin hyvä sää, ja nyt joutaakin olla kaksi viikkoa töissä, kun kerran tuollaista lupailevat. No se kyllä sopii.

Mutta tosiaan mökillä oli mukavaa. Lintulajisto oli tavanomainen eli kuikan ääntä, kalatiiran lentoa, peukaloisia pieni poikueellinen, pensastaskupariskunta, yhä laulava tiltaltti ja järvellä ainakin 10 naurulokkia, varmaan enemmänkin. Sorsia ei nyt tällä kertaa näkynyt eikä yhtään petolintuakaan.

sinisiipiblogi3

Mökkitien viimeinen pätkä on mukavaa ketoa. Ja kyllähän siinä päiväperhosia näkyi olevan lennossa. Joitakin pienikokoisia hopeatäpliä, pari tuoretta nokkosperhosta, ainakin yksi tummapapurikko ja muutama metsänokiperhonen.

sinisiipiblogi4

Pienemmistä lajeista sai jonkinlaisia kuviakin. Kangassinisiipiä (yläkuva) näkyi muutamia, piippopaksupäitä (toinen kuva) ainakin kaksi, yksi nokimittari (kolmas kuva) ja kulunut kangasperhonenkin (alin kuva) vielä.¨

Joidenkin päiväperhosten uusi sukupolvi on siis alkanut jo kuoriutua, joskin nyt alkanut viileä jakso sitä kyllä hieman jarruttelee, mutta onhan tässä vielä kesää (ja lomaa) jäljellä. Katsellaan niitä sitten parin viikon päästä, toivottavasti.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi